Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καπνός έγιναν τα αναμενόμενα έσοδα από την τριπλή φορολόγηση των τσιγάρων ( Ας φορολογήσουμε τώρα κάτι άλλο...)

Image and video hosting by TinyPic



"...Για τη φορολογία των τσιγάρων όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών εξετάζονται διορθωτικές κινήσεις αφού μέχρι στιγμής η τριπλή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα.

Μόνο από την τριπλή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα, το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι θα εισπράξει φέτος πρόσθετα έσοδα ύψους 1,13 δισ. ευρώ.

Όμως, τα έσοδα αυτά κινδυνεύουν να γίνουν «καπνός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο οι εισπράξεις από τον ΕΦΚ στα καπνικά προϊόντα σημείωσαν «βουτιά» 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ενώ στο 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του δημοσίου από την φορολογία των τσιγάρων ήταν αυξημένα μόλις κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από τον ΕΦΚ στα τσιγάρα ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δις. ευρώ στο 7μηνο του 2009.

Η μείωση κατά 15% - 20% της κατανάλωσης, η μείωση της αγοραστικής κίνησης των «ακριβών» τσιγάρων που υπερβαίνει το 20%, η στροφή των καπνιστών στα φθηνά και στα στριφτά τσιγάρα καθιστούν δύσκολη αν όχι αδύνατη την επίτευξη του στόχου για την είσπραξη εσόδων που έχει τεθεί."
ΠΗΓΗ >>imerisia _________________________

ΣΧΟΛΙΟ 1 >> Ο κάθε καπνιστής το ήξερε από πριν ότι θα συμβεί αυτό.Έπρεπε να περάσουν 7 μήνες για να το καταλάβει ο υπουργός Οικονομικών?

ΣΧΟΛΙΟ 2 >> Όλοι οι μικρομεσαίοι και οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι το ίδιο θα συμβεί και με τη μετάταξη προιόντων από το χαμηλό σε υψηλό συντελεστή ΦΠΑ,όπως και με τις άλλες κάθετες αυξήσεις προιόντων....Πρέπει να περάσουν άλλοι 7 μήνες για να το αντιληφθεί κι ο υπουργός?

ΕΚΤΙΜΗΣΗ >> Ο υπουργός δεν είναι ηλίθιος....Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα....Μόνο που ,φοβάμαι ότι, όταν το ανακαλύψουμε μετά από τους 7 μήνες δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις και να το γράφουμε στα μπλογκ....


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More