Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αι ευγενείς χορηγίαι της βαρωνίας Μυνχάουζεν



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG >>> roides.wordpress.com

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος



Κύριε Ροΐδη,

Στη γραφική βαρωνία του Μυνχάουζεν, κάπου στη χερσόνησο του Αίμου, μια παλιά επαρχία της ρωμαϊκής και της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τελείωσαν κάποια μεγάλα ψέματα και ήλθε η ώρα να καταβληθεί το ανάλογο τίμημα. Όχι πως το νεόπλουτο κρατίδιο μπορεί να ξεχάσει την παλιά του συνήθεια να ακούει παραμύθια και να κάνει πως τα πιστεύει, αλλά τώρα που γίνεται ταμείο, έπεσαν πολλές μάσκες και η υποκρισία κάπως λιγόστεψε. Η κρίση ειλικρίνειας δεν έφθασε βέβαια να θίξει την ιερή ορθόδοξη μυθολογία ούτε τις μεγαλοϊδεατικές εθνικές φαντασιώσεις, αλλά φοβάμαι πως αν η πείνα χτυπήσει την πόρτα του κρατιδίου θα καταρρεύσουν και άλλο μύθοι που τώρα μένουν ανέπαφοι. Ήδη κελάηδησε ο κ. Μαντέλης, που οι Σοσιαλισταί Νεωτερισταί Εκσυγχρονισταί κ.κ. Σημίτης, ΓΑΠ και οι βουλευτές τους φρόντισαν να τον έχουν αμνηστεύσει με ειδικό νόμο. Προς το παρόν όμως οφείλουμε να πιστεύουμε-εγώ πάντως τα πιστεύω ακράδαντα- πως:

1. Ο κ.Καραμανλής είναι ένας αφελής άνθρωπος που δεν έπαιρνε χαμπάρι από τον χορό των σκανδάλων και ειδικά από τα τεκταινόμενα με το Άγιο Βατοπέδιο.

2. Ο κ. Σημίτης επίσης, δεν αντιλαμβανόταν τις ευγενείς χορηγίες των κ.κ.Τσουκάτου, Μαντέλη και τις μικροαταξίες μερικών ακόμη ευηπόληπτων κύριων υπουργών του, όνομα και μη χωριό. Από παλιά οι αρχηγοί του κόμματος αυτού δεν ήξεραν τι γίνεται γύρω τους (π.χ. σκάνδαλο Κοσκωτά), μάλιστα οι πρωθυπουργοί του ήταν τόσο έντιμοι, που κάποιος από αυτούς αναγκάστηκε να δανειστεί από γενναιόδωρους φίλους για να στεγαστεί στα γεράματα μαζί με την ευσεβή συμβία του, κάποια μαθήτρια του Κούντερα.

3. Ο ηγούμενος Εφραίμ είναι αθώος για αυτό και ο αφιλοχρήματος πατριάρχης Βαρθολομαίος (ο ίδιος που αθώωσε τον καταδικασμένο για παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινό) τον διατηρεί στη θέση του, αν και με 15μηνη πρωτόδικη φυλάκιση.

4. Οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν φτιάχτηκαν συνειδητά για να καλύπτουν κλέφτες πολιτικούς, αλλά για να γλυτώσουν τους υπουργούς από την εμμονή της ελληνικής Δικαιοσύνης να καταδιώκει τους ισχυρούς.

5. Ο κ. Τσουκάτος δεν δικάζεται, αν και έχει ομολογήσει, λόγω φόρτου εργασίας της Δικαιοσύνης.

6. Η νόμιμη προμήθεια των 6,5 εκατ.ευρώ που πήρε (με την αξία του) ο πρωθυπουργικός φίλος κ. Τρεπεκλής, για το άχρηστο και πολυδάπανο C4I (επιβαρύνοντας έτσι την τιμή του και τους φορολογούμενους;) είναι και ηθική.

7. Ο κ. Χριστοφοράκος, που ξεγέλασε την άγρυπνη Δικαιοσύνη των αδέκαστων κ.κ. Ζαγοριανού, Σανιδά, Ρ. Κεδίκογλου κλπ και διέφυγε στο εξωτερικό (ευτυχώς συνελήφθησαν θυγατέρες και σύζυγοι κάποιων ύποπτων), ψεύδεται όταν λέει πως δωροδοκήθηκαν και τα 2 κυβερνητικά κόμματα. Αψευδής απόδειξη είναι το γεγονός πως κανείς δεν έχει τιμωρηθεί.

8. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μηνύσει τον κ. Τσουκάτο ούτε τον έχει διαγράψει-έγινε απλή αναστολή της ιδιότητάς του ως κομματικού μέλους-ως συκοφάντη, από απλή αφηρημάδα. Είναι η ίδια αφηρημάδα που έκαναν τον ΓΑΠ και την κα Γκερέκου (του Πολιτισμού) να αγνοούν τις φορολογικές περιπέτειες του κουμπάρου του Α. Παπανδρέου.

9. Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και εκτελεί αδιατάρακτα το καθήκον της. Το πιστοποιούν αυτό δηλώνοντας κατά καιρούς πως την εμπιστεύονται και οι έγκριτοι νομικοί κ.κ. Λυκουρέζος και Κούγιας, όπως και η εκάστοτε κυβέρνηση, αντίθετα με την αξιωματική αντιπολίτευση που την καταγγέλει (από μικροπρέπεια).

10. Οι υπερεξοπλισμοί είναι αδήριτη εθνική ανάγκη και δεν συνοδεύονται από μίζες. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα αποδεικνυόταν από το “πόθεν έσχες” των Υπουργών του Υπ. “Δια Βίου Εξοπλισμών”. Η χώρα μας είναι η πιο απειλούμενη στον πλανήτη γι’ αυτό και έχει την πρωτιά στους Εξοπλισμούς (όπως και στην ευσέβεια, στον πατριωτισμό, στην παχυσαρκία, στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά και στα τροχαία). Τη ζηλεύουν όλοι για την Ορθοδοξία της και για την απ’ ευθείας καταγωγή των κατοίκων της από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

11. Τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ τα οποία δαπάνησε ανεξέλεγκτα ο κ.Σαμαράς και όπως καταγγέλθηκε ακόμη και σήμερα δεν ελέγχονται, εκτός από το ότι είναι νόμιμα δαπανώνται και ηθικά για εθνικούς λόγους. Απόδειξη πως και η γραφική μας Αριστερά, και για αυτό, όπως και για δεκάδες άλλα συγκεκριμένα ζητήματα που θίγουν ισχυρά πολιτικά πρόσωπα, δεν κάνει θέμα, απασχολημένη με την ανατροπή του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και του Συμφώνου σταθερότητας, με τις εκλογές και με το Δημοψήφισμα για το ΔΝΤ.

12. Το “Πόθεν έσχες” των πολιτικών αφορά και το ‘πόθεν’ και όχι απλά το ‘έσχες’. Η ειλικρίνειά του ελέγχεται με αυστηρότητα πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως ουδείς πολιτικός έχει κλέψει.

13. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι πρωθυπουργοί αγνοούσαν πως πολλοί εφοριακοί λαδωνόντουσαν ούτε ήξεραν τον τρόπο για να αποκαλύψουν, να καταστείλουν και να τιμωρήσουν τη φοροκλοπή.

14. Η Εκκλησία είναι πτωχή και για αυτό αφορολόγητη. Το χρυσάφι που έχει συσσωρεύσει στους ναούς της και ο αμύθητος πλούτος της, δεν ανήκουν στην ενάρετη Ιεραρχία της, αλλά στον αχόρταγο και μωροφιλόδοξο ορθόδοξο θεό της που αποταμιεύει για τα γηρατειά του.

15. Το Δημόσιο είναι διεφθαρμένο όχι εξ αιτίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά είναι εξ ορισμού ανέντιμο και αντιπαραγωγικό, αντίθετα από τον ιδιωτικό τομέα και από την Αγορά που σφύζουν από εντιμότητα, παραγωγικότητα και πάθος για το γενικό καλό. Το πέρασμα της ιδιοκτησίας του σε φιλάνθρωπους επιχειρηματίες (κάτι σαν τα προσωρινά ξεχασμένα μη κερδοσκοπικά ΙΧ Πανεπιστήμια του ΓΑΠ) είναι η μόνη λύση. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τώρα ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ. Να δοθούν όλα στην Αγορά, να πάψει ο επιβλαβής κρατικός παρεμβατισμός, να κατεδαφιστεί κάθε κοινωνική πρόνοια, κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, να χορηγείται σύνταξη στα 67 (εξαιρείται ο Στρατός).

16. Τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν είναι διαπλεκόμενα, δεν ελέγχονται από επιχειρηματίες, δεν ποδηγετούν την κοινή γνώμη, δεν λογοκρίνουν την πραγματικότητα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά, αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και δηλώνουν στην εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα.

17. Η Εφορία και η πολιτική ηγεσία αγνοούσε μέχρι τώρα πως πολλοί μεγαλογιατροί φοροδιέφευγαν πως τα φακελάκια, τα εικονικά υπερτιμημένα τιμολόγια, οι προμήθειες στα Νοσοκομεία έδιναν και έπαιρναν, απόδειξη πως σχεδόν κανείς δεν είχε μέχρι τώρα τιμωρηθεί για κάτι τέτοιο.

18. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν εθνική αναγκαιότης -όπως και η στέγη Καλατράβα -ωφέλησαν τον Τουρισμό την Οικονομία και τα Δημόσια Εργα και δόξασαν τη χώρα με μεγάλους Ολυμπιονίκες όπως ο κ. Κεντέρης και η κα Φανή Χαλκιά (του ελληνικού DNA, βραβευμένη στη Βουλή από τον ΣΥΝ) και με εθνικούς προπονητές όπως ο υποψήφιος βουλευτής του κ. Σημίτη κ. Ιακώβου.

19. Ο κ.Σαμαράς (των μυστικών κονδυλίων), επιθυμεί την κάθαρση της ΝΔ, αλλά δεν ψηφίζει την παραπομπή των Βατοπεδινών, αθωώνει στη Βουλή τον κ.Παυλίδη και απλά τον διαγράφει γιατί μάτωσε την παράταξη (όχι τη χώρα), χωρίς παραπέρα εξηγήσεις.

Να καταλήξω με δυο χαριτωμένες πρωτοτυπίες της Μπανανίας Μυνχάουζεν:

20. Οι Έλληνες είναι οι πιο πατριώτες όλης της Ευρώπης, γι’ αυτό και είναι οι μόνοι που οργανώνουν μαθητικές παρελάσεις.

21. Το Άγιον Φως είναι Αρχηγός Κράτους, πέφτει κατ’ε υθείαν από τον Ουρανό ειδικά για τους Νεοέλληνες και δικαίως οι ευλαβικές μας κυβερνήσεις θέλοντας να διδάξουν εντιμότητα, σοβαρότητα και δημόσιο ήθος, δαπανούν εκατομμύρια για την υποδοχή του.

Ας σταματήσουμε όμως εδώ. Η λίστα των Μεγάλων Αληθειών αυτής της χώρας, που σύμφωνα με τον Ιερό Χουντόδουλο κατοικείται από τον “περιούσιο λαό του Θεού”, είναι ατελείωτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More