Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Πόθεν έσχες ....Κάνε κι εσύ ένα απλό κουίζ.....


Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Ελλάδας υπάρχει μια απόφαση απαλλαγής μιας "κοινωνικής ομάδας" από το πόθεν έσχες ΑΛΛΑ και μια άλλη περίπτωση επιβολής του πόθεν έσχες (σε διαφορετική "κοινωνική ομάδα").Και στις δύο περιπτώσεις το κράτος καταφεύγει στις ενέργειες αυτές με -υποτιθέμενο- στόχο την είσπραξη χρημάτων
...

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (Απαλλαγή από το πόθεν έσχες-Ισχύει από 16 Απριλίου 2010)

".........Τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με κίνητρο την απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» και την καταβολή φόρου μόλις 5% προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος. Στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα θα έχουν φορολογική επιβάρυνση 5% και χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες». Στην περίπτωση που τοποθετήσουν τα κεφάλαια αυτά ή μέρος τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου ή ακίνητα, η φορολογική επιβάρυνση περιορίζεται στο μισό....."
ΠΗΓΗ>>> kathimerini

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (Επιβολή πόθεν έσχες )

"....Από το πρώτο τετραγωνικό της πρώτης κατοικίας ισχύει πλέον το πόθεν έσχες. Οπως προβλέπει η σχετική διάταξη του τελευταίου φορολογικού νόμου, όσοι θα προχωρήσουν στην αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας θα πρέπει να δικαιολογήσουν στην Εφορία την προέλευση των χρημάτων που έχουν διαθέσει....."

".....Τεκμήριο, όμως, αποτελούν από την 1η Ιανουαρίου 2010 οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας. Οσοι έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο θα πρέπει το εισόδημά τους να δικαιολογεί την ετήσια καταβολή των δόσεων αποπληρωμής......"
ΠΗΓΗ>>> ethnos

Στην πρώτη περίπτωση το κράτος ενεργεί για να εισπράξει χρήματα απαλλάσοντας τον κάτοχο των επαναπατριζομένων κεφαλαίων από τη διερεύνηση οποιασδήποτε νομικά ύποπτης δράσης σχετικά με την απόκτηση των χρημάτων ,τα οποία είχε μέχρι τώρα στο εξωτερικό.Με απλά λόγια ....ας είσαι και έμπορος ναρκωτικών.Δε με κόφτει,αρκεί να κονομήσω κι εγώ από τα λεφτά σου (το...5% !!! κατ'ανώτερο,εν προκειμένω)...

Στη δεύτερη περίπτωση το κράτος προσδοκά να κερδίσει χρήματα από τον πολίτη ο οποίος αγοράζει πρώτη φορά σπίτι και για να το καταφέρει αυτό κάνει και μια δεύτερη "μαύρη" δουλειά (συνήθως για να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου)



!!!.....::::: το ΚΟΥΙΖ :::::...... !!!

Σε ποιά από τις περιπτώσεις το κράτος κάνει το σωστό?

α. Στην 1η περίπτωση (στη 2η κάνει λάθος)
β. Στη 2η περίπτωση (στην 1η κάνει λάθος)
γ. Και στις δύο περιπτώσεις κάνει το σωστό.
δ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν είσαι κι εσύ ένας ακόμα προβοκάτορας αναγνώστης και σκεφτείς ότι σωστό είναι το δ , θα τιμωρηθείς πάραυτα με το αβάσταχτο φορολογικό "κουστουμάκι" του 0,5% (όπως ακριβώς τιμωρήθηκε και η εκκλησία) .... για να μάθεις να μη σκέφτεσαι το αυτονόητο !!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More