Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Υπάρχει κανείς να βάλει ένα τέλος σ'αυτή την ΑΔΗΦΑΓΙΑ?

"Η Standard & Poor's ετοιμάζεται να υποβαθμίσει…τη Moody’s!"

"Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο ένας οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ετοιμάζεται να υποβαθμίσει τον άλλο, και συγκεκριμένα η Standard & Poor's την Moody's. Ο λόγος;Το νέο νομοθετικό πλαίσιο εποπτείας των ΗΠΑ για τον χρηματοοικονομικό κλάδο…

Οι αναλυτές έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για την εκκίνηση ενός ανελέητου παιχνιδιού αλληλοεξόντωσης δύο εκ των κορυφαίων οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, τα προβλήματα των οποίων…έχουν βάση.

Θυμίζουμε ότι οι οίκοι έχουν έρθει στο στόχαστρο πολλών (και της ίδιας της Ε.Ε.) εξαιτίας των λανθασμένων και συνήθως ετεροχρονισμένων αντιδράσεών τους αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα εταιρειών και χωρών, ενώ θεωρείται ότι έχουν διαδραματίσει καθοριστικά αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης - ειδικά δε η Moody's.

Η λογική, πάντως πίσω από την κίνηση της S&P είναι πρωτοφανώς σουρεαλιστική. Σκεφτείτε: ένας οίκος αξιολόγησης βάζει σε εποπτεία για πιθανή υποβάθμιση έναν άλλο οίκο αξιολόγησης εξαιτίας της χρηματοοικονομικής μεταρρύθμισης, η οποία θα οδηγήσει σε εξασθένιση όλους τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης!....."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ analitis

Υπάρχει κανείς να βάλει ένα τέλος σ'αυτή την ΑΔΗΦΑΓΙΑ ή το ηχηρό τέλος θα έρθει μόνο του σφραγίζοντας νομοτελειακά την άκρατη ηλιθιότητα αυτών των κακόμοιρων λυσσάρηδων του χρήματος?



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More