Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος γύρος λοιδορίας (Οι κακοί φαρμακοποιοί)

Image and video hosting by TinyPic


"....Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών προτείνει ο υπουργός Υγείας. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).


Ο υπουργός είπε ότι η χώρα μας έχει παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό φαρμακείων (12.000 σε όλη τη χώρα) και πως κάθε φαρμακείο που ανοίγει δεν μοιράζει την ‘πίτα’, αλλά την αυξάνει. Πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια του ανοίγματος του επαγγέλματος ‘είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι το κριτήριο δεν είναι μόνο χωροταξικό, αλλά η τιμή ‘fix’του φαρμάκου το οποίο έχει ποσοστό κέρδους 35%.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Δημήτρης Βαγιωνάς αντέδρασε λέγοντας ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κυμαίνεται από 15,6% έως 23,8% και πως το ‘καθαρό’ είναι 10%. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κάλεσε την κυβέρνηση να εισπράξει το rebate από τις φαρμακευτικές εταιρίες, το οποίο από το 2004 ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ....."
ΠΗΓΗ >> athenstock >> euro2day

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ κο ΥΠΟΥΡΓΟ....ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΚΑΡΤΕΛ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .....ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More