Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Περί πράσινης ανάπτυξης... (...μέσω γρήγορης απαλλοτρίωσης δασικής έκτασης)



Η πράσινη ανάπτυξη μέσα από ένα νόμο. (Φαστ τρακ)

Ας αρχίσουμε με την πηγή μας....

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=1e0c6cba-9664-4716-b9c1-0779ffee7d64

Ο δεσμός για το σχέδιο νόμου είναι ο

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/3_SXEDIO.pdf

Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι “Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων” και έχει Ημ. Κατάθεσης 14/10/2010. Για να καταλάβει και ο απλός αναγνώστης είναι ο διάσημος νόμος για το fast track, τις γρήγορες επενδύσεις δηλαδή, και το υπογράφουν σχεδόν όλοι οι υπουργοί. Έτσι για την προσέλκυση των διάσημων αυτών “στρατηγικών επενδύσεων” δημιουργείται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ».

Και δεν θα σταθώ στον αιγιαλό, στα κριτήρια και σε χαρακτηρισμούς απλά θα σας παραθέσω το από κεφάλαιο Β. (ειδικές ρυθμίσεις), Άρθρο 11. Διαδικασία αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση στρατηγικών επενδύσεων.

«3.Αν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, η απαλλοτρίωση κηρύσσεται με κοινή απόφαση των ανωτέρω υπουργών και του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού εκτάσεων του άρθρου 14 του Ν.998/79 ή η τήρηση οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας».

Αν αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη…

Γ.Β

[Σημ. Παρακαλώ διαβάστε όλο το σχέδιο νόμου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.]

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> giorgosvagionis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More