This is default featured post 1 title

FUCK YOU

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δείτε το βίντεο του αστυνομικού που κτυπάει με τη μηχανή τον διαδηλωτή (...με τη γνωστή "φλεγόμενη" συνέχεια)

.


Καλή η ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής την επομένη της πορείας της 23 Φεβρουαρίου....

Πολύ θλιβερή κι η εικόνα του αστυνομικού που καίγεται...

ΑΛΛΑ ....ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ....ΑΗΔΙΑΣΤΚΗ...ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΖΩΩΔΗΣ η επίθεση που επιχειρεί αστυνομικός με μοτοσυκλέτα ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΕΖΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ...

Δείτε τι προηγήθηκε της γνωστής σκηνής του φλεγόμενου αστυνομικού...
H ΞΕΦΤΙΛΑ !!!!





ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ >> amvrakia >> ireport.cnn
.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κυρίες και κύριοι...Σας παρουσιάζουμε τον JOHNNY MOTHER FUCKER


ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Αμερικάνος είναι, στρατιώτης είναι, Johny θα τον λένε.
Όχι Walker αλλά Fucker. Mother Fucker. Johny Mother Fucker.
Ιρακινός είναι, ξυπόλυτος είναι, ποιός νοιάζεται πως τον λένε.
Ποιός είναι στ' αλήθεια ο Johny Mother Fucker; Και ποιός είναι ο μικρός που τρέχει πίσω από το φορτηγό; Μήπως ο Johny είναι απλά μισθοφόρος; Μήπως ο μικρός απλά διψάει;
Κάποιες φορές, όταν ας πούμε βλέπω πράγματα σαν κι αυτό, τα παρατάω όλα,ανεβαίνω κάπου, όσο πιό ψηλά μπορώ και κάθομαι και κοιτάζω τον κόσμο.
Δεν ξέρω αν νιώθω κάτι ή αν δε νιώθω τίποτα, δεν ξέρω καν αν κοιτάζω, αλλά δυστυχώς έχω τα μάτια ανοιχτά. Και βλέπω. Και μερικές φορές σκέφτομαι...
Μα γιατί κάθομαι και ασχολούμαι ο μαλάκας, αφού έχω μόνο δύο επιλογές;
Ή σηκώνομαι και φεύγω απ' τον πλανήτη που ζει ο Johny και πάω να ζήσω σε οποιονδήποτε άλλο, ή κάθομαι στα χαμηλά, κλείνω τα στραβά μου και δε θέλω να βλέπω τίποτα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> ΒασιλιάςΤηςΜοναξιάς

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νόαμ Τσόμσκι (Πρωτοβουλία για τον έλεγχο προέλευσης του ελληνικού χρέους)


Ο Τσόμσκι υπέρ της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους

Τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο γνωστός διανοούμενος Ν. Τσόμσκι, που υπέγραψε το αίτημα της πρωτοβουλίας για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του χρέους, συμφωνώντας ότι οι Ελληνες έχουν δικαίωμα να μάθουν πώς και γιατί δημιουργήθηκε.

Ο Τσόμσκι υποστηρίζει ότι ο λαός δεν ήταν ο αποδέκτης του κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσει αυτός και, όπως έχει δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (Κοντέινερ 10/1/2011), «σε έναν κόσμο δικαίου τα χρέη αυτά απλά θα ακυρώνονταν».
Τον επόμενο μήνα τα μέλη της πρωτοβουλίας, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας, θα απευθύνουν επισήμως προς την κυβέρνηση έκκληση για τον σχηματισμό ΕΛΕ, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για το χρέος.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσας, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου Ερίκ Τουσέν και πολλοί άλλοι. Την περασμένη εβδομάδα το σχετικό κείμενο, εκτός από τον Ν. Τσόμσκι, υπέγραψαν και άλλες προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως η χιλιανή κοινωνιολόγος Μάρτα Χάρνεκερ, το στέλεχος της γερμανικής αριστεράς Λ. Μπίσκι, ο καναδός οικονομολόγος Μ. Λίμποβιτς.

Ο Π. Λαφαζάνης, που επικροτεί την πρωτοβουλία, δηλώνει ότι η ΕΛΕ πρέπει να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των συμβάσεων και το κατά πόσο εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον.
«Μία τέτοια επιτροπή», τονίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας, δεν θα μπορούσε να γίνει από τη Βουλή, καθώς όλες όσες έχουν συσταθεί μέχρι τώρα κατέληξαν σε φιάσκο. Στη δική μας θα συμμετάσχουν σωματεία, κοινωνικοί φορείς, διεθνείς οργανώσεις με εμπειρία που δεν έχουν σχέσεις όμως με την εξουσία, καθηγητές πανεπιστημίων και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο».
Σκοπός της επιτροπής θα είναι να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις (π.χ. των Ολυμπιακών Αγώνων, της Siemens, των εξοπλιστικών, των δανείων με τη Γκόλντμαν Σακς κ.ά.) για να αποκαλυφθεί πώς και γιατί εκτινάχθηκε το χρέος.

«Ενα χρέος» που, όπως υποστηρίζουν, «δεν δημιουργήθηκε προκειμένου να φτιάξουμε σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους, πράσινο και όλα όσα θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ελληνική κοινωνία». «Αντιθέτως», ισχυρίζονται, «μέρος του χρέους οφείλεται σε υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφία, μίζες κ.ά. που μπορεί να κηρυχθεί απεχθές, να χαρακτηρισθεί παράνομο και κατά συνέπεια να αρνηθεί ο ελληνικός λαός να το πληρώσει».

Ακούγεται υπερβολικό; Ο Ερίκ Τουσέν που συμμετείχε και στην ΕΛΕ που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ρ. Κορέα, πριν από τρία χρόνια, αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους. Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς. Λίγο καιρό μετά, η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα (του χρέους) με έκπτωση 65%, την οποία δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων. Κατάφερε δηλαδή να επιβάλει κούρεμα του χρέους κατά 65%». Στη διεθνή εμπειρία αναφέρεται και η Νάντια Βαλαβάνη που συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της ΕΛΕ, για την οποία επισημαίνει ότι «επέτρεψε σε χώρες που βρίσκονταν πεσμένες στα γόνατα, να σηκωθούν όρθιες και στους εργαζόμενούς τους να μπορούν ξανά να ελπίζουν».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ - enet.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> thalamofilakas

Το οικονομικό θαύμα Γουατεμάλας - ΔΝΤ (...συνοδεύεται από 7.000.000 φτωχούς και ένα στα δύο παιδιά υποσιτισμένα)


ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή.

Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία:
Γιώργος Αυγερόπουλος
/ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξης Μπαρζός / Οργάνωση & Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2010 - 2011


Tμήμα του ντοκυμαντέρ διάρκειας 3 ,περίπου, λεπτών ατο YouTube,μπορείτε να δείτε πιο κάτω. (Η εκπομπή με ολόκληρο το ντοκυμαντερ έχει διαγραφεί από το αρχείο της ΝΕΤ)
ΠΗΓΗ >aienaristeuein1

Γενοκτονία...


Μαζική έξοδος 50.000 Λίβυων προς Τυνησία και φήμες για 10.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες στη Λιβύη...

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >> aljazeera


Rebel Dog.... (Ο θρυλικός σκύλος της επανάστασης πάλι παρών)




Η διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου 2011,με τη συμπαράσταση (εδώ και χρόνια) ,του θρυλικού REBEL DOG...






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ >> rebeldog


.

Τραγική ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής (ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου»)


".....Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε την κοινωνική αστυνόμευση και ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου» ενώ παράλληλα έχουμε «τεθεί» απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιούμενοι ως μέσο εκτόνωσης. ....."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ >>patrinaki

Τσίμπα ένα ομόλογο... (..το νέο εσωτερικό κρατικό χρήμα)



ΜΕ (ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ) ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

του ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Πρωτοφανής ρύθμιση αλλά αληθινή! Με την παράγραφο 12 του άρθρου 45 του φορολογικού νομοσχεδίου το δημόσιο θα μπορεί και μάλιστα αναδρομικά από την 12.12.2010, «να εξοφλεί «παντός είδους» (!!!) υποχρεώσεις του, σε εθνικό (από πότε υπάρχει εθνικό νόμισμα;) ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων, ή εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού (!!!), στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού»!!! Αυτά γράφονται επί λέξει, στην εν λόγω διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από δω και μπρος το δημόσιο θα σταματήσει περίπου να πληρώνει μετρητά αλλά θα εκδίδει για την αντίστοιχη εκπλήρωση της υποχρέωσης ομόλογα ή και οποιοδήποτε άλλο τίτλο δανεισμού (ποιους άραγε;)! Το ότι η λήψη ομολόγων για την εξόφληση της υποχρέωσης του δημοσίου, θα χρειάζεται τη «σύμφωνη γνώμη» του παραλήπτη, είναι μάλλον τυπικό γεγονός, αφού το δημόσιο μπορεί κάλλιστα να εκβιάζει, και μάλιστα επιτυχώς, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση με αυτήν την πρωτοφανή ρύθμιση:

Πραγματοποιεί μια ιδιόμορφη στάση πληρωμών στην εκτέλεση των υποχρεώσεων του δημοσίου

Εκδίδει στην πραγματικότητα, δίπλα στο ευρώ, ένα νέο, περίπου αναγκαστικό, γενικευμένο μέσο πληρωμής υποχρεώσεων, τα ομόλογα του δημοσίου! Αυτά τα ομόλογα θα χρησιμοποιούνται, έτσι, στην πράξη, ως παράλληλο υποβαθμισμένο «εσωτερικό νόμισμα», μέσω του οποίου το κράτος θα αποπληρώνει τις ”υποχρεώσεις” του και θα πραγματοποιεί, ταυτόχρονα, ενός είδους εσωτερική υποτίμηση!

• Προχωρά ή τουλάχιστον επιχειρεί να προχωρήσει, σε μια αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων του δημοσίου, με «κούρεμα» των οφειλών προς τρίτους, που μπορεί να φτάνει μέχρι και 30%, ανάλογα με την περίπτωση και τη σχετική Υπουργική απόφαση!

Μεταφέρει υποχρεώσεις του Δημοσίου, που θα έπρεπε να πληρωθούν σήμερα, στο απώτερο μέλλον και με άγνωστους όρους, που θα αποφασίζονται με πλήρη αδιαφάνεια από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομίας

• Προχωρά σε νέες πρωτοφανείς λογιστικές αλχημείες, αφού στους προϋπολογισμούς θα εγγράφονται ως δαπάνες μόνο οι δεδουλευμένοι τόκοι των εκδιδόμενων ομολόγων, πράγμα που θα επιφέρει τη λογιστική, και μόνο, μείωση των ελλειμμάτων, μεταφέροντας στο μέλλον τα μεγάλα βάρη και αυξάνοντας, φυσικά, ακόμα πιο πολύ το δημόσιο χρέος!

Η κυβέρνηση με αυτήν την απίστευτη ρύθμιση, της οποίας περιγράψαμε μόλις κάποιες από τις πολλές δυσμενέστατες συνέπειες, στην ουσία αναγνωρίζει τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, προκαλεί μια μεγάλη παράλυση και αποδιοργάνωση των δημοσίων συναλλαγών και της οικονομίας!

Από δω και μπρος οι προμηθευτές του δημοσίου θα χρεώνου
ν με ένα «μεγάλο καπέλο» τις υπηρεσίες τους, τινάζοντας τον πληθωρισμό σε νέα ύψη, αφού θα γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανόν να εξοφληθούν με υποτιμημένα ομόλογα!

Άραγε θα πλημμυρίσουμε με νέα ομολογιακά περιφερόμενα χαρτιά, που θα υποβαθμίζονται και θα υποτιμώνται συνεχώς;

Είναι η αναγνώριση αποτυχίας και αδιεξόδου!

Αυτή η ώρα είναι ώρα μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής που θα αντιμετωπίσει με ένα νέο ριζοσπαστικό τρόπο το δημόσιο χρέος πριν ο τόπος ζήσει μια ολική καταστροφή που θα είναι ανεπίστρεπτη!

ΠΗΓΗ >> olympia

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο4 (Στα Ελληνικά)

Κίνημα Πόρτα-Πόρτα: Έξω απ' τη δική τους πόρτα

Kίνημα Πόρτα-Πόρτα: Έξω απ' τη δική τους πόρτα

Φαντάσου, αυτόν που σου έφαγε τα λεφτά, που σου υποθήκευσε το μέλλον, που σε χρέωσε έως τα δισέγγονα σου, κρυμμένο πίσω από την κουρτίνα του σπιτιού του.
Να κοιτά το πλήθος κάτω από το σπίτι του.
Να έρχεται επιτέλους πρόσωπο με πρόσωπο με σένα.
Όχι έξω από τη βουλή, από το υπουργείο.
Έξω από το σπίτι του.
Η δύναμη του νέου κινήματος των εξωποrtistas, διαδίδεται καθημερινά.
Είναι πλέον πόλεμος επί συγκεκριμένου.
Face to face, χωρίς την ασφάλεια ενός κυβερνητικού κτιρίου.
Το σπίτι τους, η ασφάλειά τους, η γειτονιά τους, πρέπει να γίνει τόσο δημόσιος χώρος, όσο η απροκάλυπτη άνεση με την οποία μας δουλεύουν.
Δεν ξέρουν μόνοι αυτοί πού μένουμε, με ποιον κάνουμε παρέα και τι είμαστε.
Η πρόσβαση είναι αμοιβαία.
Όπως αυτοί μπήκαν στη ζωή μας, έτσι και μεις έχουμε το δικαίωμα να μπούμε στην δική τους.
Το κίνημα της εξώπορτας, ελληνική πρωτοτυπία, είναι και αυτό που μας ταιριάζει.
Στις πορείες οι προβοκάτορές τους, μπορούν να διχάσουν την κοινή γνώμη και στο κάτω κάτω, γιατί να καίμε και να σπάμε την πόλη μας;

Δεν φοβάται κανείς τους έτσι,δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Πρέπει να απειλήσουμε με την παρουσία μας τον ιδιωτικό τους κόσμο, αυτόν που χτίσανε με τα δικά μας λεφτά.

Βρίσκω το κίνημα συγκέντρωσης έξω από τα σπίτια τους εξαιρετικό.
Χωρίς βία και ένταση, η παρουσία μας και μόνο εκεί, έξω από την πόρτα τους, θα είναι το μήνυμα για να την κάνουν σιγά-σιγά και έξω από τη ζωή μας.
Οι συνδικαλιστές, τα κόμματα και οι "υποστηρικτές" σου, κόψανε λάσπη.
Δεν θα σε υποστηρίξει κανένας εκτός από τον ευατό σου.
Καλύτερα να μας φοβούνται, λοιπόν, από το να μας δουλεύουν!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> amvrakia >> eyewitness

__________________________________________
(Οι εξωportistas καθιέρωσαν την Πέμπτη ως ημέρα ....... κοινωνικών επισκέψεων!!!!!)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η επανάσταση (...ως ιστορική εμπειρία)



Ιστορικής εμπειρίας το ανάγνωσμα... (προς εξαγωγή χρήσιμων-χρηστικών συμπερασμάτων)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Ο όρος "επανάσταση" που θα αναφέρεται στο παρακάτω κείμενο,ερμηνεύει τη συνένωση κατακερματισμένων ομάδων (υποομάδων) με σκοπό την κατάλυση του επικρατούντος συστήματος ή μέρους αυτού , με τρόπο που προκύπτει από τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες (επανάσταση με τα όπλα-επανάσταση με την άρνηση συμμόρφωσης κλπ)

1.Καμιά επανάσταση δεν έγινε με το ζόρι !! Κυρίως,η εξαθλίωση (πνευματική-κοινωνική-οικονομική) ήταν πάντα ο καλύτερος φίλος της επανάστασης.

2.Καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε έχοντας ήδη οργανωμένο το μεταεπαναστατικό περιβάλλον (σύστημα διαχείρισης,αξίες κλπ) !!

3.Καμία επανάσταση δεν έγινε ,στηριζόμενη αποκλειστικά σε μια μόνο τάξη (οικονομική-κοινωνική-πνευματική-μεσαία - κατώτερη κλπ) πολιτών.

4.Καμιά επιτυχημένη επανάσταση δεν απέφερε αυτόματα τη μαγική λύση μέσα στο διαμορφωμένο _απ'αυτή_ νέο περιβάλλον. Αντίθετα , οι μεταβατικές μετα-επαναστατικές κοινωνίες (και ειδικά στην Ελλάδα) ήταν πάντοτε μοιραία αναγκασμένες να υποστούν τις διαμάχες των προεπαναστατικών ομάδων (υποομάδων) και των ηγετών τους για τη νομή της νέας εξουσίας (ή αν θέλετε πιο ευγενικά : της νέας "διοίκησης"....)

5.Καμία επανάσταση δεν προσέφερε ένα ρόδινο μεταβατικό σκηνικό ,μετά το αίσιο τέλος της.Αντίθετα,η πλειοψηφία (για μια ακόμη φορά!!) των πολιτών έπρεπε να υπομείνει τα πάνδεινα .Φτώχια,πείνα,κακουχίες,καθημερινή μάχη για επιβίωση (τις περισσότερες φορές "πατώντας επί πτωμάτων" και 'εχοντας αποδομήσει με σκληρό τρόπο οποιαδήποτε έννοια ηθικής περιβάλλει τον όρο "άνθρωπος" και "συνάνθρωπος").

6. Και...ΝΑΙ!!! ...ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν έγινε χωρίς Κολοκοτρώνη!! (ή κολοκοτρωναίους στην ανάγκη),όσο κι αν αυτό στενοχωρεί υπέρμαχους αλλά και αρνητές παντός είδους -ισμών....

7.
Και βέβαια, είναι αυτονόητο ότι ο Κολοκοτρώνης της επανάστασης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο εάν είναι εν ενεργεία τιμητής ή υπέρμαχος του κρατούντος (υπό ανατροπή) συστήματος....


ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ: H γνώση,η παιδεία (σε αντίθεση πολλές φορές με την εκπαίδευση) και η μόρφωση (πολύπλευρη αυτομόρφωση και όχι αυστηρή εξειδίκευση) αποτελούν πάντοτε ένα ασφαλές αποκούμπι για την εξαγωγή συμπερασμάτων με κριτική σκέψη, σε ζοφερές και ομιχλώδεις περιόδους προεπαναστατικών κοινωνιών...Ας είναι καλά το διαδίκτυο...


ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ >>

Μαζί με το πολιτικό σύστημα καταρρέει και το απεργιακό παράρτημά του


.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2001 (video)

Βίντεο που δείχνει επίθεση σε αστυνομικό με μολότωφ και κάψιμο της μηχανής...



ΑΠΟ >> RT

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασα από την γειτονιά σου…


Πέρασα από την γειτονιά σου… σε είδα να πετάς τα σκουπίδια σου χύμα στη γωνία μπροστά στο παράθυρο του γείτονά σου! Δεν βλέπεις τον κάδο;;; Δεν έμαθες για την ανακύκλωση;;; Δεν άκουσες για διαχωρισμό σκουπιδιών;;; Σε είδα να πετάς τη νάιλον σακούλα από τον πρώτο όροφο στη γωνία προς τον κάδο!..να φτύνεις από το μπαλκόνι και να κατουράς ακόμα από τον πρώτο όροφο τη νύχτα στο δρόμο!... Δεν σε είδα να σκουπίσεις να πλύνεις το πεζοδρόμιό σου αλλά να βρίζεις το Δήμαρχο που δεν καθαρίζει την εξώπορτα σου! Σε είδα να πετάς το κύπελλο του καφέ από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου μπροστά στα πόδια του πεζού… και να παρατάς τα σκουπίδια σου στην παραλία ..ακριβώς εκεί που θα πας την άλλη μέρα να αφήσεις τα επόμενα… και να βρίζεις τον προηγούμενο (εσένα) ως γύφτο, αλλά και το κράτος που δεν καθαρίζει τις ακτές…Να γιατί η Πόλη σου βρωμάει από άκρη σε άκρη.

Πέρασα από τη δουλειά σου… σε είδα να παθιάζεσαι τάχα, να μιλάς για τη δουλειά σου , να υπερασπίζεσαι τους συναδέλφους και τα δικαιώματα τους, να υπερασπίζεσαι το μισθό… και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για το αν παράγεις, , να μη δίνεις μία αν αποδίδεις, να λουφάρεις ,να την κοπανάς, να υπονομεύεις εντέλει το μεροκάματο σου… να γλείφεις το αφεντικό, τον συνδικαλιστή…να ποντάρεις στο ρουσφέτι, την ευκολία, το βόλεμα, να ρίχνεις το συνάδελφό σου,… να σκύβεις , να χειροκροτείς, να ψηφίζεις ανίκανους , να παραδίνεις το μέλλον σου και των παιδιών σου σε άχρηστους, ανίκανους, αριβίστες, ψεύτες, τσαρλατάνους, λαμόγια… χωρίς ποτέ να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα. Το εμείς στα λόγια και λογύδρια να γίνεται στην πράξη ρουφιανιά, διαβολή, συκοφαντία και πόλεμος ατομικισμού και του εγώ σου.

Σε άκουσα στο Σωματείο, στο καφέ, στη διαδήλωση… να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά, για την Πόλη, για την Κοινωνία, για την Πατρίδα, για το λαό και να αναθεματίζεις τα λαμόγια , τους κεφαλαιοκράτες, τους διαπλεκόμενους, τους καταχραστές, τους ψεύτες πολιτικούς… και μετά στα πολιτικά γραφεία να προσκυνάς, να γλείφεις, να σέρνεσαι , να παρακαλείς ως πιστός οπαδός αφοσιωμένος στη μαμά-κόμμα αλλά και ως φίλος καρδιακός του λαμόγιου!.. Σε άκουσα να αποκαλείς γραφικούς όσους σου φώναζαν την αλήθεια και να ακολουθείς τους ψεύτες, τους κλέφτες και τα λαμόγια γιατί πίστευες ότι κι εσύ θα βολευτείς ίσως κάποτε…

Σε είδα στα Γήπεδα και στην οθόνη κολλημένο με τον εγκέφαλο να ξεχειλίζει μπάλα… να αποθεώνεις, να χειροκροτείς το αρχιλαμόγιο- πρόεδρο ,το πλυντήριο του μαύρου χρήματος που έβριζες πριν… να χαίρεσαι που χαριστήκαν τα χρέη της «δικής σου» ΠΑΕ!.. Να ουρλιάζεις από ενθουσιασμό που το ρεντίκολο- εκατομμυριούχος έβαλε γκολ… να είσαι τρισευτυχισμένος για την μεγάλη τεχνική ικανότητα του μπαλαδόρου σου έτοιμος να παίξεις ξύλο, και πέτρες, και φωτιές έτσι και σου τον προσβάλουν…

...αλλά και να κάνεις υψηλή κριτική στο χειρούργο γιατρό που σπούδαζε 40 χρόνια! Στο δάσκαλο, τον καθηγητή… και που ξέρουν αυτοί μπροστά σε σένα τι εστί βερίκοκο! Σε είδα να σέρνεσαι στα τέσσερα κάτω από τις δακρυροούσες τάχα εικόνες και τα ράσα του κάθε αγύρτη… να λιποθυμάς στην ουρά για την τάχα τίμια ζώνη του Εφραίμ και της παρθένου…αλλά να βλαστημάς στο φανάρι σαν … Σε είδα παθιασμένο παίκτη στα φρουτάκια, στο τζόγο, στη Ζήνωνος, στα τσοντάδικα… Σε είδα στον καναπέ και τα πρωινάδικα- μεσημεριανά κους-κους αφοσιωμένο, στις καρέκλες του καφέ-φραπόγαλου αραχτό και βαριεστημένο…

Δεν σε είδα να πελεκάς το ξύλο, να σκαλίζεις την πέτρα, να ζωγραφίζεις τον καμβά, να γράφεις το δικό σου ποίημα, να διαβάζεις … Να διαβάζεις ναι… να ξαναδιαβάζεις… άστο καλύτερα… θα σε αφήσω τώρα όχι για άλλο λόγο αλλά ειλικρινά μελαγχόλησα και δε σ`αντέχω… και αν εσύ που διάβασες το κείμενο ως εδώ διαφωνείς τότε ίσως είσαι μέσα στο μικρό ποσοστό των εξαιρέσεων… για σκέψου όμως τι μέλλον μπορεί να έχει αυτός ο τόπος με τέτοια νοοτροπία;
Τρέξε να γιορτάσεις μια υπέροχη προδιαγεγραμένη αυτοκτονία!...
diaskronos 21/02/2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ >> galaxiako

Μην τσιμπάτε πλέον (Το ίδιο ματς εδώ και 40 χρόνια...)


ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.....


Image and video hosting by TinyPic

.......

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔυΝαΤές Μπίζνες.. (Οι χρυσοθήρες μετακομίζουν στο Far East...)


Υπάρχουν κάτι "ξένες εταιρείες" λέει,πολύ μα πολύ οργανωμένες,που ένα περίπου χρόνο μετά από τη "σωτήρια" επέμβαση του ΔΝΤ σε κάποια κακόμοιρη μπανανία,καταφθάνουν και ανοίγουν γραφεία για να "επενδύσουν" στο αυτονόητο:

Αρπαγή χρυσών κοσμημάτων, των απελπισμένων για ρευστό ιθαγενών,σε εξευτελιστικές τιμές..

Τα κοσμήματα αυτά τα κάνουν ράβδους χρυσού και ....η κονόμα καλά κρατεί...

Ήδη στην Αθήνα ξεκίνησε η μπίζνα,τόσο για χρυσό όσο και για ασήμι...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> reporter

Η κατάρρευση του φαύλου κύκλου (...της πολιτικής)

Άν τότε ήξερε πολύ καλά τι έλεγε ,τότε σίγουρα ...ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...

"Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς,θα παγώσουμε την αγορά.Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη,θα βαθύνουμε την ύφεση,θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος (!?!?) κύκλος (?!?!) της κατάρρευσης....."
(ΓΑΠ - Έκθεση Θεσ/νίκης 2009)



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Όσα λέει ο δρόμος...










.












Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More