This is default featured post 1 title

FUCK YOU

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Dylan Haskins (Ο 23 χρονος ανεξάρτητος υποψήφιος στις Ιρλανδικές εκλογές)



Βήμα εμπρός ...




Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το Μνημόνιο δεν έγινε για να λύσει τα προβλήματά της η χώρα αλλά για να βγάλει υπερκέρδη η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ>>anarmodios

Το Μνημόνιο δεν έγινε για να λύσει τα προβλήματά της η χώρα αλλά για να βγάλει υπερκέρδη η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου

Καμμιά τεχνογνωσία δεν είχε το ΔΝΤ και Σία για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα. Εκαναν αυτό που κάνουν σε όποια χώρα κι αν πάνε: Εχουν μερικά μέτρα έτοιμα, πατιτούρα και εκ του προχείρου. Τα γνωστά δηλαδή: μειώστε μισθούς και ανεβάστε φόρους. Αλλά για όλα τα υπόλοιπα που είδαμε μετά, εδώ όπως και αλλού, άλλοι είναι οι υποβολείς και οι συμβουλάτορες και εισηγητές των μέτρων.

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου.

Δεν είναι μυστικό αυτό. Σιγά μην είχαν ιδέα περί κλειστών επαγγελμάτων οι Τροϊκάνοι. Σιγά μην καταλάβαιναν τα golden boys των Βρυξελλιών και του ΔΝΤ πως δουλεύει η ελληνική παραοικονομία, το 40% του τζίρου, και όλες οι άλλες ελληνικές οικονομικές ιδιαιτερότητες και πατέντες. Τίποτε δεν γνώριζαν από αυτά. Που τις βρήκαν τις χιλιάδες επί χιλιάδων σελίδων με μέτρα, τόσο γρήγορα; Ποιος τις συνέταξε; Αυτά τα παιδαρέλια με ύφος 10 καρδιναλίων που το πολύ να είχαν επισκεφθεί στις διακοπές τους την ελλάδα;

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου είναι που υποβάλλει τα μέτρα του ΔΝΤ παντού και είναι αυτή που κερδίζει όπου πάει το ΔΝΤ. Μαζί με τους εξωχώριους συνεταίρους της.

* Απαξιώνουν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και μετά τις ιδιωτικοποιούν, διαμοιράζοντας τα ιμάτια του δημόσιου πλούτου μεταξύ τους και στο τζάμπα.
* Απαξιώνουν ολόκληρους τομείς της εθνικής οικονομίας, από τα περίπτερα και τις κατασκευές μέχρι την βιομηχανία ζάχαρης, ξύλου και μετάλλου και μετά έρχονται και αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί.
* Δημιουργούν στρατιές ανέργων για να έχουν πάμθηνο ντόπιο εργατικό δυναμικό. Ανασφάλιστο και δεμένο με ατομικές συμβάσεις. (Σε μας, μας κουβάλησαν και τους δυστυχισμένους του μισού πλανήτη για φόβητρο και εναλλακτική, τους οποίους φυσικά και εκμεταλλεύτηκαν άγρια ήδη.)

Ποιος κερδίζει; Το δημόσιο; Ο λαός; Η κοινωνία;

Οι ολιγάρχες τους πλούτου της χώρας κερδίζουν. Οι ιδιοκτήτες της χώρας κερδίζουν. Και σιγά το κόλπο.

Το Μνημόνιο εξάλλου δεν έγινε για να πετύχει αυτό ή η χώρα. Εγινε για να κονομήσει το ΔΝΤ, που ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, να εξασφαλιστούν οι φίλοι τους και παλιοί δανειστές μας, να κονομήσουν κάτι “κεντρικοί τραπεζίτες” που μας δάνεισαν τώρα τα 110 δις, και τα κολλητάρια τους στην αρπαχτή. Εγχώριοι και ξένοι.

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου παίρνει τώρα ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που συγκεντρώνει η κυβέρνηση ως εισπράκτορας του ΔΝΤ. Και που επιθυμεί να συγκεντρώνει στην θέση της, ως καλύτερος εισπράκτορας, η επόμενη κυβέρνηση. Σιγά την φιλοδοξία πατριώτες κι εσείς.

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου. Πείτε το, ξαναπείτε το και συνηθίστε να το λέτε. Αριστεροί και δεξιοί έλληνες. Και μη “χαλιέστε” οι μεν με τους δε. Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου είναι η μόνη που κερδίζει από το Μνημόνιο ενώ ένας ολόκληρος λαός στενάζει. Και η πατρίδα μας ξεπουλιέται “πέντε φράγκα το χωνάκι”. Διότι γνωρίζουν και τους πολύτιμους πόρους που κρύβει το έδαφος της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Είναι όλοι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα τα δύο μεγάλα κόμματά μας έχουν για πρώτο τους μέλημα. Είναι όλοι αυτοί που ποτέ δεν διανοήθηκαν και δεν θα διανοηθούν τα δυο μεγάλα κόμματά μας να φορολογήσουν.

Είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της χώρας που ουσιαστικά πήραν τα μέτρα που πήραν με το Μνημόνιο και ότι ακολουθήσει και είναι οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι. Τα κόμματα απλώς εκτελούν εντολές.

Θραξ Αναρμόδιος


.

Το χρήμα ως χρέος Νο2 (Money as debt:Promises unleashed)


Το χρήμα ως χρέος Νο2
H ταινία σε μορφή avi,διάρκεια 77 λεπτά,μέγεθος 557 mb,με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους....

http://www.megaupload.com/?d=9ZBYU7IR
http://www.megaupload.com/?d=VG9DYF20
http://www.megaupload.com/?d=SOSJ8LBB

Αν θέλετε να δείτε online την ταινία πατήστε εδώ




.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Zeitgeist ( Moving Forward-2011) (H νέα ταινία Zeitgeist 3 με ελληνικούς υπότιτλους)


Tο νέο ( 3o ) ντοκυμαντέρ Zeitgeist , (με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους)...H γνώση είναι δύναμη...

Μπορείτε να το κατεβάσετε κλικάροντας τα παρακάτω links....H ταινία είναι σε μορφή avi ....




...ή μπορείτε να το δείτε online (για ελληνικούς υπότιτλους πατήστε to CC κάτω δεξιά στην οθόνη)


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

The Heavy - How You Like Me Now? (music video)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... (!!!!!!)



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ >> sxoliastesxwrissynora

Μήνυση Αμερικανίδας υπηκόου κατά ομάδων ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ και κείμενο κατά της αστυνομικής βίας από επιφανείς ακαδημαικούς

Τσόμσκυ, Μπάτλερ, Βάλερσταιν υπογράφουν κατά της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα

Στις 15 Νοεμβρίου 2010, κατά τον τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, λίγο πριν το τέλος πορείας- συλλαλητηρίου που καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) ενάντια στα υπό ψήφιση οικονομικά και πολιτικά μέτρα της ελληνική Κυβέρνησης και ενάντια στο πρόγραμμα του μνημονίου που συνυπέγραψε με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., αστυνομικοί των μηχανοκίνητων δυνάμεων (ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ) επιτέθηκαν στην Αμερικανίδα υπήκοο,που συμμετείχε στην πορεία. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η 27χρονη Αμερικανίδα, βάρους 48 κιλών, χτυπήθηκε με γκλοπ και κλωτσιές κατ’ επανάληψη στο κεφάλι ενώ ήδη ήταν αναίσθητη και αιμοραγούσε. Ο ξυλοδαρμός συνεχίσθηκε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο στο οποίο σύρθηκε από τους αστυνομικούς όπου και εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της κατάστασης της. Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού και νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, στη πλάτη , τους ώμους, τον αυχένα και την κοιλιακή χώρα ενώ διαγνώστηκε κάταγμα στο κεφάλι και μόνιμη βλάβη του εσωτερικού του αυτιού, από τα οποία υποφέρει μέχρι και τώρα. Η Β.P. είναι ακόμη ζωντανή από καθαρή τύχη.

Δήλωση

Εμείς, οι υπογράφοντες/ουσες, είμαστε διδάσκοντες/ουσες, φοιτητές/τριες, δικηγόροι και δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι ανά την υφήλιο θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν μειοψηφικές απόψεις και να διαδηλώσουν για την κοινωνική αλλαγή. Ενημερωθήκαμε πως η Ομάδα “Δέλτα” στην Ελλάδα στερεί από τους διαδηλωτές τα δικαιώματα αυτά ασκώντας σωματική βία σε βάρος τους. Καλούμε σε μια ενδελεχή έρευνα και απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τα κρούσματα αστυνομικής βίας.

Στις 15 Νοεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια πορείας που είχε καλεστεί από εργατικά συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις ενάντια στη παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, οι δυνάμεις Δέλτα της αστυνομίας επιτέθηκαν σε μέλος της διεθνούς κοινότητας σχεδόν δολοφονικά – μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια και συγγραφέα βάρους 48 κιλών η οποία χτυπήθηκε μέχρι να πέσει αναίσθητη με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια κλωτσήθηκε και χτυπήθηκε στο κεφάλι, το λαιμό, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν τη χρήση βίας από αρκετούς αστυνομικούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώσω η διαδηλώτρια ήταν ήδη αναίσθητη, πεσμένη στο έδαφος και με αίμα να τρέχει από το κεφάλι της. Μεταξύ των πολλαπλών της τραυματισμών περιλαμβάνονται η εγκεφαλική αιμορραγία, διάσειση κρανίου και μόνιμη βλάβη στην ακοή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομάδα Δέλτα πραγματοποιεί μια τόσο βίαια επίθεση ενάντια σε διαδηλωτές στην Αθήνα – χαρακτηριστικά, η ομάδα “Δικαίωμα” κατέθεσε μήνυση εναντίον της ομάδας Δέλτα την προηγούμενη εβδομάδα για την προσπάθειά της να διαλύσει πορεία με την επίθεση εναντίον του μπλοκ αυτής κατά τη διάρκεια της Γενικής Απεργίας της 15ης Δεκέμβρη 2010. Μήνυση έχει επίσης καταθέσει η καθηγήτρια κα. Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνδρες της Ομάδας Δέλτα την χτύπησαν με τις μηχανές τους κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη 2009.

Τα μέλη της ομάδας Δέλτα δύνανται να δράσουν με ατιμωρησία ενάντια σε διαδηλωτές και είναι δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς δεν έχουν εμφανώς αριθμούς ή ονόματα στις στολές τους.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η Ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή αυτή της όξυνσης της κρίσης και της διεθνούς αστάθειας, επιλέγει να στρέψει τις αστυνομικές της δυνάμεις εναντίον της νόμιμης εκφοράς πολιτικού λόγου, χτυπώντας και παρενοχλώντας διαδηλωτές.

Εμείς, οι υπογράφοντες/ ουσες, απαιτούμε την πλήρη δημοσίευση των στοιχείων της Ομάδας Δέλτα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση της 15ης Νοέμβρη. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν και που έδωσαν εντολή για την επίθεση αυτή πρέπει να τιμωρηθούν και πρέπει να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα ώστε να σταματήσει η ατιμωρισία που απολαμβάνει η Oμάδα δέλτα, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω βία.

LINKS >> opposegreekpolicerepression

30.000 νέες πηγές πολιτισμού θα δώσουν τα φώτα τους στους Έλληνες... (Μπανάνες και χουρμάδες θα σερβίρονται επι τόπου ....και δωρεάν)!!

Image and video hosting by TinyPic


ΕΕΕΠ !!!
(Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων)

Νεοσυσταθείσα Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων,30.000 κουλοχέρηδες προς εγκατάσταση ανα την επικράτεια,προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για άδειες....

Αυτά και άλλα ωραία προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου (με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >> exomatiakaivlepo

.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κυνόδοντας για όσκαρ (Dogtooth nominated for an Oscar award !!)

Image and video hosting by TinyPic


H ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στον κατάλογο των πέντε ταινιών που είναι υποψήφιες για το βραβείο όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας !!

................................................................
LINKS
................................................................

DOGTOOTH

DOGTOOTH


.

Ένα όμορφο παραμυθάκι (Ο κακός φαρμακοποιός και η εταίρα)

Image and video hosting by TinyPic


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> amvrakia

Μια όμορφη ιστορία

Είμαι ένας επιχειρηματίας, μη φαρμακοποιός. Πρέπει να επενδύσω στο χώρο του φαρμακείου ο οποίος είναι παρθένος από πολυεθνικές άρα έχει χώρο και χρήμα να μαζέψω. Όμως έχω δύο εμπόδια.Το πρώτο είναι οι υπάρχοντες φαρμακοποιοί που είναι και πολλοί και που δεν θέλουν να μου πουλήσουν τα πόστα τους. Το δεύτερο είναι οι φαρμακοποιοί που δεν έχουν φαρμακείο και θέλουν να ανοίξουν και αυτοί και να μου μικραίνουν την πίτα. Οπότε τι να κάνω?
Διαβάστε περισσότερα...

Καταρχάς πρέπει να μπορώ να ανοίξω δικό μου φαρμακείο. Λέω στην κυβερνητική μου εταίρα να μου περάσει ένα νομο που να επιτρέπει και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακείο αρκεί να έχουν φαρμακοποιό υπεύθυνο. [Τι πιό έυκολο! Κορόιδα υπαλληλοι φαρμακοποιοί υπαρχουν πολλοί. Θα μου δουλεύουν για ένα συζητήσιμο κάθε φορά μισθό και το μεγάλο κομμάτι της πίτας θα μπαίνει στη δικιά μου κοιλιά].

Με τα πόστα τι θα κάνω? Έχω τα supermarket μου και τα πολυκαταστήματα μου. Ωραια! Πρέπει όμως να πάρω και τα καλά πόστα συνταγογράφησης. Σε μερικά θα πιάσω τα σημεία τα καινούργια αφού η κυνερνητική μου εταίρα θα μου πεί πιά θα καταργηθούν και που θα ανοίξουν καινούργια. Τα παλιά θα τα εξαγοράσω, ή θα τους κάνω προσφορά για συνεργασία. Πρέπει να τα εξασφαλίσω κιόλας για να προστατέψω την επενδυσή μου. Θα πώ στην κυβερνητική μου εταίρα να μου περάσει ένα νόμο που να λέει ότι τα καινούργια φαρμακεία θα πρέπει να ανοίγουν 200 μέτρα μακριά απο τα κέντρα συνταγογράφησης. Άσε τους να πλακώνονται στην περιφέρεια. Όποιος είναι μέσα στην πίτα τρώει. Ο άλλος ότι πέφτει απο το τραπέζι. Με τους υπολοίπους τι να κάνω?

Πρέπει να τους εξουθενώσω. Λέω στην κυβερνητική μου εταίρα να μου περάσει ένα νόμο που να τους μειώνει το κέρδος, οπότε σε συνδυασμό με την μη πληρωμή τους απο τα ταμεία και τον όγκο των δανεικών τους υποχρεώσεων εν μέσω γενικότερης κρίσης πόσο θα αντέξουν? Ας τους απελευθερώσω και το ωράριο [με βοήθεια της εταίρας μου πάλι], οπότε θα τους κάνω την προσωπική και την οικογενειακή ζωή δύσκολη. Έτσι θα γονατίσουν οικονομικά και ψυχικά, οπότε τους αγοράζω εύκολα, ή θα σιχτιρίσουν και θα πούν για 70 ωρες την εβδομάδα και για 3 και 60 εγω δεν δουλεύω... Θα τα παρατήσουν που θα πάει. Εγώ έχω υπομονή και λεφτά και αντέχω.

Άρα πάνε σιγά-σιγά οι παλιοί. Οι καινούργιοι είναι έτσι και αλλιώς είναι βούτυρο στο ψωμί μου. Με την ανυπομονησία που έχουν να ανοίξουν φαρμακείο θα σκάσουν 100.000 [με δάνειο] για καινούργιο εμπόρευμα και στήσιμο φαρμακείου και θα τρέξουν να κυνηγήσουν το όνειρο. Όμως με βολεύουν γιατί θα μειώσουν την πίτα στους παλιούς και με τα μέτρα που μου πέρασε η κυβερνητική μου εταίρα θα μείνουν υπάλληλοι να μου κουβάλανε κουτάκια πίσω απο τους πάγκους. Το όνειρό τους θα χλωμιάσει.

Νομίζω πως τα σκέφτομαι μια χαρά... Θα κάνω μεγάλο φαγοπότι... Ας πάρω λοιπόν ένα τηλέφωνο...........Λοβερδούλι μουυουουουου?.... Προσεχώς η συνέχεια....

.::..::..::..::.::..::..::..::.::..::..::..::

TO ΟΡΑΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ...ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ "ΑΛΥΣΙΔΕΣ" ΜΕ 7000 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ...


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Το χρήμα ως χρέος Νο2 (Money as debt:Promises unleashed)


Μετά το πρώτο ντοκυμαντερ "To χρήμα ως χρέος",κυκλοφόρησε και το 2ο μέρος του με τίτλο "Money as debt:Promises unleashed".

Δείτε το,σε 6 μέρη, με ελληνικούς υπότιτλους...

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ένα μικρό λαθάκι (που όλως τυχαίως κλέβει λεφτά από τους καταναλωτές)


Τα λάθη πληρώνονται ;

MA NAI !!

Τα λάθη τα χρεώνονται αυτοί που τα έκαναν ;


OXI BEBAIA !!


Και ποιός τα πληρώνει;


NAI !! ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ...
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ , ΧΑΜΕΡΠΗ ,ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ!!

.::.::.::..::.::.::.

TO ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> greece-salonika

"Λάθος" του Υπ.Οικ. για τα στριφτά τσιγάρα φέρνει 60 εκατ. στα ταμεία!

Η διατύπωση προσδιόρισε ότι ο φόρος στα στριφτά τσιγάρα δεν μπορεί να είναι κατώτερος από το 75% της σταθμισμένης μέσης τιμής λιανικής πώλησης (και διαμορφώνεται στα 3,61 ευρώ), ενώ θα έπρεπε να υπολογιστεί στο 75% του συνόλου των φόρων της λιανικής τιμής.

Επιπλέον 60 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολόγηση των στριφτών τσιγάρων, χάρη σε ένα... λάθος που έγινε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή και σήμερα είναι νόμος του κράτους, αφού...δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α.Φ. 212).

Η διατύπωση προσδιόρισε ότι ο φόρος στα στριφτά τσιγάρα δεν μπορεί να είναι κατώτερος από το 75% της σταθμισμένης μέσης τιμής λιανικής πώλησης (και διαμορφώνεται στα 3,61 ευρώ), ενώ θα έπρεπε να υπολογιστεί στο 75% του συνόλου των φόρων της λιανικής τιμής.

Ετσι το Ελληνικό Δημόσιο από τη λανθασμένη διατύπωση θα αυξήσει τα έσοδα έως 60 εκατ. ευρώ, αφού ο φόρος που προκύπτει διαμορφώνεται υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 2,70 ευρώ ανά φάκελο καπνού.

Αν προστεθεί και η αξία του ΦΠΑ, ο συνολικός φόρος φτάνει τα 3,3 ευρώ. Πρακτικά αυτό το «λάθος» θα αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου και θα μειωθούν αντίστοιχα της βιομηχανίας και των λιανοπωλητών.

Στην περίπτωση που η τιμή πώλησης του καπνού είναι τα 4 ευρώ, η καπνοβιομηχανία, οι πρατηριούχοι και οι περιπτερούχοι θα μοιραστούν λιγότερα χρήματα, τα οποία προκύπτουν από την αξία του προϊόντος χωρίς τους φόρους.

Οταν η αξία του καπνού είναι 3,5 ευρώ, τα κέρδη για το δίκτυο είναι ελάχιστα και καθιστούν ασύμφορη τη διακίνηση του προϊόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι έχει γίνει λάθος, αλλά μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία δεν έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν τις επικείμενες αλλαγές. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το λάθος, αφού φέρνει επιπλέον έσοδα.

Συναγερμός
Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των εισαγωγικών πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στέλεχος εταιρείας έλεγε χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές ψήφισαν διαφορετική διάταξη απ' αυτήν που τους είχε αρχικά διανεμηθεί. Πρόσθεσε ότι αν δεν διορθωθεί άμεσα το λάθος, είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα αύξηση στα στριφτά τσιγάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυεθνική εταιρεία που διαθέτει στην αγορά φακελάκι καπνού των 300 γραμμαρίων προς 3,50 ευρώ, πολύ σύντομα θα υποχρεωθεί να ανεβάσει την τιμή στα 4 ευρώ για να μην έχει ζημιές από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στελέχη της καπνοβιομηχανίας, που δεν συμμετέχει στην αγορά του στριφτού τσιγάρου, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από το απρόσμενο «δώρο». Ο ανταγωνισμός δέχτηκε αναπάντεχο πλήγμα και ορισμένοι εκτιμούν ότι θα μειωθεί ο αριθμός καπνιστών που μετακινείται στα στριφτά τσιγάρα για οικονομικούς λόγους.

.
.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο ανακριτής αιχμαλώτων,ο φαροφύλακας,ο ΓΙΩΤΑ 3,ο ανυπότακτος εξαγοράζων θητεία... (στο στρατό,μάθε τέχνη κι άστηνε)


Υπερπατριώτης δεν δηλώνω (ένας τυπικός καταδρομέας - τσακισμένος παλιολοκατζής - των βουνών ήμουνα στο στρατό....) ...αλλά αυτοί που υπεραμύνονται επ'αυτού δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνονται κιόλας;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !! (Οποία έκπληξις....)

ΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ (κι ας είσαι και γιωτάς).

ΛΟΓΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΕΟΡΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΜΑΣΗΣΕ ΜΟΥ (κι ας είσαι κι ανυπότακτος)...

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΦΥΛΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ,ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ...

ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΛΗΣΩ ΑΠ'ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
...

ΕΣΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ,ΜΗ ΜΟΥ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
...ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ....ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...


Νόμιμοι φυγόστρατοι οι περισσότερο πολιτικοί μας - Με λίγα χιλιάρικα "υπηρέτησαν" την πατρίδα...

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το που υπηρέτησαν και κυρίως αν υπηρέτησαν την πατρίδα οι κορυφαίοι πολιτικοί μας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τα όσα περιέχονται είναι ελάχιστα τιμητικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών μας, αφού διαπιστώνεται ότι ήταν κοινή τακτική με λίγες χιλιάδες δραχμές να εξαγοράζουν είτε ολόκληρη είτε τμήμα της θητείας τους. Πως περιμένουμε να φροντίσουν την ασφάλεια της χώρας; Με την ίδια λογική που περιμένουμε από ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους, να φτιάξουν την ελληνική οικονομία...


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ
1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ
1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του
διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ
1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >>pentapostagma >>defencenet

In the Mood for Love 2000 (Mουσικό θέμα από την ταινία)


To μουσικό θέμα Yumeji’s Theme από την καταπληκτική ταινία (βαθμολογία IMDB 8.1/10) του Kar Wai Wong In the Mood for Love (2000)



Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!... (Ποιοί να'ναι τούτοι άραγε;)


.
Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!
Της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ
(Απο την στήλη "ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ" του "ΡΙΖΟΑΠΑΣΤΗ")

Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του '36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού.

Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες;

Η μειωμένη εθνική κυριαρχία (κείνος είπε);Τα Ιμια (ευχαριστώ τους Αμερικανούς by Simitis).Η συμφωνία της Μαδρίτης;Ο εναέριος χώρος στα 8 ή στα 6 μίλια, ο θαλάσσιος των ναυτικών μιλίων που υπολείπονται των 12 επειδή υπάρχει τουρκικό casus belli;Το γιοφύρι του Ρίου, ο ΟΤΕ της «Ντόιτσε Τέλεκομ», το λιμάνι της «Cosco», οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια των Ισπανογάλλων;

Στην Ελλάδα και τους Ελληνες εργαζόμενους πατριώτες ανήκουν οι πλουτίσασες πολυεθνικές που λυμαίνονται τη χώρα από την ΠΕΣΙΝΕ και δώθε;

Λιοντάρια μπρελόκ βγαίνουν και μιλάνε με περισσή θρασύτητα για τον πατριωτισμό που οφείλει να υποκύπτει είτε σε τρόικες - που υπαγορεύουν ακόμα και το τελευταίο άρθρο οποιουδήποτε νόμου στην κυβερνητική πλειοψηφία και τα τσιράκια της - είτε σε εκβιασμούς από τράπεζες που δανείζουν το Δημόσιο με 4% κέρδος σε έξι μήνες από τα λεφτά που το ίδιο το αστικό κατεστημένο τους έδωσε στύβοντας νέους, γέρους, γυναίκες, παιδιά.

Η Ελλάδα ανήκει στην κάθε Φιτς, Μιτς, Σιτς «εταιρεία» εκτίμησης κι ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ σπασμένο στον Αδη της φτώχειας. Δηλαδή, στις ύαινες αλά καρτ που οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιστράτευσαν για το αντεργατικό τους σαφάρι.

Διεθνές Δίκαιο (χα!). Το αναμασάνε οι καταπατητές του που φτιάχνουν προτεκτοράτα με ποταμούς αίματος. Διεθνής νομιμότης (χα!). Την επικαλούνται οι περιστασιακές ιμπεριαλιστικές «συμμαχίες των προθύμων» που την πέφτουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν, Σομαλία κλπ. εξάγοντας διά πυρός και σιδήρου τον πολιτισμό των Γκουαντάναμο και των Αμπού Γκράιμπ. Υστερα στήνουν φράχτες και τείχη και ηλεκτροφόρα καλώδια από τη Λευκωσία ως τα Κατεχόμενα κι από το Μεξικό ως τις ζούγκλες της κοκαΐνης και τα νερά της Κορεατικής χερσονήσου.

«Οι ευρωπαϊκές αξίες» (χα!) που άλλαξαν εκτός από την ιστορία και τη γεωγραφία μεταφέροντας τη νοτιοανατολική Μεσόγειο στον Καύκασο και την αμερικάνικη επικράτεια στη Σούδα. Σέρβοι, τσιγγάνοι, μελαμψοί, μουσουλμάνοι, εβραίοι, χριστιανοί και πάντα οι κομμουνιστές να παίζονται στα ζάρια από λιοντάρια μπρελόκ στις κρίσεις και τις υφέσεις κι από ύαινες αλά καρτ που εξομοιώνουν το ΚΚΕ με το βαθύ τουρκικό στρατοκρατικό εξανδραποδιστή. Γιατί πιάστηκε στα πράσα να παζαρεύει με τους ταξικώς ομοίους του από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την εναπομείνασα πατρίδα σαν να είναι χωράφι του.Κληρονόμος «δυναστείας» γαρ και, φευ, φιλόδοξος να αναλάβει μια θέση στην παγκόσμια καπιταλιστική διακυβέρνηση, όσο μιλάει και βρυχάται τόσο θα του θυμίζουμε, ότι τα κλειδιά στο μπρελόκ, ούτε δικά του είναι, ούτε ανοίγουν την πόρτα του παράδεισου της τάξης του. Αλλος είναι ο λαός στον οποίο νομίζει ότι απευθύνεται και κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΠΗΓΗ >> radar-gr


.

Επιστολή του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου (..και μια φωνή από το μέλλον)

Του Δημήτρη Ιατρόπουλου

Συνέλληνες, οφείλουμε Όλες και Όλοι, να αμυνθούμε! Ως μονάδες, ως μέλη της οικογένειάς μας, και ως κύτταρα της κοινωνικής ομάδας που ανήκουμε, εξοστρακίζοντας πρώτα-πρώτα από πάνω μας, τη στημένη φρίκη «Αυτών», με το καθεβραδινό τους τηλεπαραμύθιασμα.

Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους με τη συνείδηση μας. Και να θυμηθούμε ότι σε καιρούς Εθνικής Συμφοράς, όπως αυτή που τώρα πάλι μας ετοιμάζουν οι Εσχατοπροδότες, γινόμαστε οι Έλληνες μια γροθιά, ανοίγουμε την αγκαλιά μας στο διπλανό μας, σε μια πρωτόγνωρη συνάθροιση Πολιτών, και όχι πια «πελατών», οποιουδήποτε Αλήτη.

Κι αυτή η «βουβή» κουβέντα μεταξύ μας, η εξαγριωμένη, (και όχι μελοδραματικά «παραπονεμένη»), θα ακουστεί ως χθόνιο ρεύμα ενός τεράστιου κύματος που πλησιάζει τα τείχη της πόλης υπόγεια, συγκλονιστικά, ορατό στα σκοτεινιασμένα μάτια και το ατσάλινο πρόσωπο του Έλληνα Πολίτη, που βλέπει πως έρχεται η ώρα του να μετρηθεί με τη μοίρα του.. Θα γίνει χιονοστιβάδα.

Και οι κρατούντες όλων των θώκων και των αποχρώσεων του Σαπισμένου πια Συστήματος, που σφετερίστηκαν την Πατρίδα και κερδοσκοπώντας ξεσαλωμένοι, ασύστολα απειλούν, όχι πλέον μόνο το εισόδημα ή τον πολιτισμό μας, αλλά κυριολεκτικά την ίδια τη ζωή μας, θα νιώσουν ότι «Κάτι» πολύ μεγάλο «έρχεται».

Πολλοί απ αυτούς θα αντιδράσουν σπασμωδικά, καρφώνοντας ο ένας τον άλλο και ικετεύοντας το Κοινόν των Ελλήνων για επιείκεια, άλλοι θα συνεχίσουν την πλύση εγκεφάλου από τα συγκεκριμένα Μίντια που ελέγχουν η συνεργάζονται, ενώ κάποιοι θα πασχίσουν δραπετεύοντας πανικόβλητοι, να εξασφαλίσουν εαυτούς και συγγενείς και φίλους.

Όμως η Ώρα της Κρίσης, δεν θα ανήκει πια στις Ερινύες, όπως μέχρι σήμερα, αλλά στη Νέμεσι. Κι όσα εμπόδια κι αν μαγειρέψουν «Αυτοί», με όση καταστολή κι αν απειλήσουν, όσες δημοσκοπήσεις κι αν στήσουν, όσες προβοκάτσιες κι αν κατασκευάσουν, όσες ψευτοειδήσεις κι αν περάσουν μπροστά για ξεκάρφωμα, όσες «αυτοκριτικές» περί την «Κάθαρση» κι αν εφεύρουν, το βουβό ποτάμι τελικά θα ξεσπάσει σε χείμαρρο που δεν γυρίζει ποτέ πια πίσω!

Όπου νάναι, θυμηθείτε με, θα εμφανιστούν αυθόρμητα, και θα ενωθούν μεταξύ τους καταλυτικά, νέοι άνθρωποι, νέοι εκπρόσωποι του λαού αυτού, καινούριοι, εμπνευσμένοι, άφθαρτοι πατριώτες, με αίσθηση των δεδομένων και γνώση των συγκυριών.

Και θα στήσουν το εντελώς καινούριο σκηνικό που χρειάζεται αυτή η χώρα. Και θα αναγκάσουν τους πάντες να ακολουθήσουν το ρεύμα.

Συνέλληνες, η Ελλάδα δεν πέθανε ακόμη! Ας την πάρουμε στα χέρια μας, Εδώ και Τώρα, γιατί είναι μόνο Δική μας, και καθόλου όλων αυτών των καθικιών, που αποπειρώνται να μας πετάξουν, στην καλύτερη περίπτωση στην άκρη της Ιστορίας, και στη χειρότερη, στο βάθος ενός τεράστιου ομαδικού τάφου..

Μια Νέα Φιλική Εταιρία, είναι μονόδρομος πια, για τη μοίρα μας…

ΠΗΓΗ >>filologos10 >>kostasxan


ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΡΝΑ >> Μια επιστολή από το μέλλον ( Ιατρόπουλος προς νικητές Έλληνες που γίναν μια γροθιά ένα βήμα πριν το γκρεμό - όπως πάντα) θαλέει τα εξής, περιληπτικά.. :

"Βρε σεις λαμόγια ,αλήτες ,κωλοέλληνες....πάλι τα ίδια; Μόλις τη σκαπουλάραμε, ο καθένας την πάρτη του.Τρεις χιλιάδες (3000) χρόνια τα ίδια και τα ίδια..Σας βαρέθηκα πια...Δεν ξανασχολούμαι μαζί σας ( ούτε καν εγώ που έχω ακόμα φιλότιμο )"

Πολύ φοβάμαι μάλιστα,ότι αυτή την επιστολή την έχει ήδη γράψει ο αγαπητός Ιατρόπουλος !!!


Alexandros Vasmoulakis (κι ακρυλικά και χαρτιά και τοίχοι και χρώματα πολλά...)


Alexandros Vasmoulakis




Δύο άλυτες ασκήσεις στατιστικής ανάλυσης και αξιολόγησης (Πεδίο > Ελλάδος πολιτική οικογενειοκρατία)


Άσκηση 1
Να βρεθεί:
Η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8,000,000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί... Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας.
Ξαναλέω ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ.

Άσκηση 2
Να βρεθεί:
Η πιθανότητα να συμβεί επτά φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8,000,000 (κατοίκων έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί Πατέρας και Γιος.
Το ξαναγράφω αυτό έγινε ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ!

Επιτρέπονται σημειώσεις (ανοιχτά βιβλία), Η χρήση H/Y, Η χρήση προγραμμάτων λογιστικών φύλλων (Excell & τα extensions για στατιστική), Η Χρήση λογισμικού στατιστικής (Minitab κλπ), Η χρήση κινητών τηλεφώνων, skype mail κλπ

....ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....

A) Aπό παππού σε γιο και εγγονό
O Δημήτριος Pάλλης (1844-1921) πέντε φορές πρωθυπουργός (1897, 1903, 1905, 1909 και 1920-21). O γιος του Iωάννης (1878-1946) μια φορά (κατοχικός 1943-44). Γιος και εγγονός ήταν ο Γεώργιος (1918-2006) μια φορά πρωθυπουργός ( 1980-81). Aξίζει να σημειωθεί ότι Γ. Pάλλης ήταν και εγγονός πρωθυπουργού από τη μητέρα του (κόρη του Γ. Θεοτόκη).
O Γεώργιος Παπανδρέου (1888-1968) τέσσερις φορές πρωθυπουργός (1944, 1944-1945, 1963 και 1964-65 ). O Aνδρέας Παπανδρέου (1919-1996) τρεις (1981-85, 1985- 89 και 1993-96). O εγγονός και γιος Γιώργος μόλις άρχισε την πρώτη θητεία.
O Διομήδης Kυριακός (1811-69) κατέκτησε το αξίωμα μια φορά (1863). Tο ίδιο και ογδόντα χρόνια αργότερα (1949) ο εγγονός του Aλέξανδρος Διομήδης - Kυριακός (1875-1951)
Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να προστεθεί άλλη μια περίπτωση. Πρόκειται για τον Γεώργιο Kουντουριώτη (1782-1858) , που κάθισε στην καρέκλα μια φορά (1848) και ο εγγονός του Παύλος (1855-1935) έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1924-1929).
B) Aπό πατέρα σε γιο
O Σπυρίδων Tρικούπης (1788-1873) υπήρξε ο πρόεδρος (πρωθυπουργός) του πρώτου νεοελληνικού υπουργικού συμβουλίου (1833). O γιος του Xαρίλαος (1832-1896) διατέλεσε εφτά φορές πρωθυπουργός ((1875, 1878, 1880, 1882-85, 1886-90, 1892-3 και 1893-1895).
O Θρασύβουλος Zαΐμης (1825-1889) δυο φορές πρωθυπουργός (1869-70 και 1871). O γιος του Aλέξανδρος οχτώ φορές πρωθυπουργός (1897, 1901, 1915, 1916, 1917, 1926, 1927 και 1928) και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1929-1935). Aς προστεθεί ότι ο Aνδρέας πατέρας του πρώτου και παππούς του δεύτερου είχε διατελέσει πριν την έλευση του Kαποδίστρια και μετά τη δολοφονία του πρόεδρος της «Διοικητικής Eπιτροπής Eλλάδος» (αξίωμα ανάλογο του πρωθυπουργού).
O Eλευθέριος Bενιζέλος (1864-1936) εννιά φορές πρωθυπουργός (1910-15, 1915, 1917-20, 1924, 1928-29, 1929-32, 1932, 1932-33, 1933) . O γιος του Σοφοκλής ορκίστηκε πέντε φορές (1944 και κατά διαστήματα το 1950-51).
O Γεώργιος Θεοτόκης (1844-1916) τέσσερις φορές (1899-1901, 1903 και 1903-05) . O γιος του Iωάννης (1880-1961) μια (1950).
Με πληροφορίες του ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ, Ημερησία, 10/10/2009

ΠΗΓΗ >> exomatiakaivlepo >> taxalia


...ΚΑΙ MIA ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ GOURNA
>> Η τρίτη άσκηση που είχε να κάνει με θείους και ανηψιούς κρίθηκε σαν ύλη μεταπτυχιακού επιπέδου και θα δοθεί μόνο στους επιτυχόντες του παρόντος διαγωνίσματος !!



.

Μια λειτουργική,πραγματικά,ανάρτηση


Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο (από anti-ntp.blogspot.com) και αποκτήστε γνώσεις - επίκαιρα - χρήσιμες...


Πολεμικές τέχνες... (Kung Fu Cow)

Kung Fu Cow

Image and video hosting by TinyPic


.

Ολόκληρη η Ιαπωνία χωράει μέσα σε ένα βαγόνι (...άντε...το πολύ ,σε δύο)



Ο πολιτισμός και τα καλά του σε όλο το μεγαλείο τους!!

Κι ένα Κουίζ!!! ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 2Η ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (Αν και είναι δύσκολο να αποφύγεις τη δεύτερη θέαση...Απίστευτο πραγματικά !!)



ΑΠΟ >> kolotoubes

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εν αρχή... ( ή επί τέλους...)

ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> ΑδεσποτοςΣκυλος

Εν αρχή


Χαίρεσαι κάθε φορά που διαβάζεις εκείνο
το εν αρχή είν’ ο λόγος κι ανάβεις φωτιές
στα εκτός έδρας. Στα συσσίτια της νομικής
εκεί στη γλίτσα ξανθιάς οννεδίτισας
που φαρμακώνει καβάλους άλλων
παρατάξεων σκεπτόμενη δρύινα μεγαλεία
και δερμάτινους καναπέδες. Χειρονομίες
ζηλωτών στο κεφαλόσκαλο του κόμματος.
Πάντα ανοιχτή στον φιλελεύθερο σπασμό
του αρχηγού που βολεύει παλλακίδες
και βαφτιστήρια σε κρατικούς οργανισμούς
σε επιτροπές που εντρυφούν σε ωροσκόπια
κολακεύοντας την ιδρωτίλα των συνέδρων
το παραμιλητό του ψηφοφόρου που
υπερασπίζεται τη γραμμή έως θανάτου
σε ψησταριές της ενδοχώρας και
κωλάδικα της Φορμίωνος.

.
.

Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίρριο ( Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ >> galera.gr



Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίρριο

Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών

Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων

Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.

Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου να πηγαίνουν για ψώνια στην Πάτρα και κάνει πραγματικότητα το όραμα της ζεύξης του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Κώστα Λαλιώτη. Κατά βάθος όμως αποτελεί υπόδειγμα του νέου τύπου δημοσίων έργων, που εγκαινίασε με πχιότητα η κυβέρνηση Σημίτη και προωθεί με σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί με μερικούς νταβατζήδες.

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:

· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.

Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:
· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και
· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.

Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της. Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.

Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό). Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. ¨Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.


ΠΗΓΕΣ >>ksipnistere >>galera

.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More