This is default featured post 1 title

FUCK YOU

This is default featured post 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πολύ άσχημες οι σημερινές (30-11-2010) εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία ...


Σε κατάσταση κινδύνου οι αγορές ομολόγων – Νέα ιστορικά υψηλά για Ισπανία, Ιταλία, τριγμοί στην Πορτογαλία - Βυθίζεται το ευρώ, αδύναμο το ΧΑ και οι τράπεζες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θρίλερ.... (...στο μπάντμιντον)

Ο πιτσιρικάς επέμενε να τον πάρω μαζί μου. Του εξήγησα ότι δεν θα δει τους ήρωες της Disney ούτε τον Scooby Do και το φάντασμα του πειρατή. Αυτό παίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα . Θέλω να με πάρεις μαζί σου επέμενε το σκατόπαιδο. Θα είναι και άλλα παιδάκια εκεί και θα παίξουμε. Αυτή η παράσταση -του είπα με αυστηρό ύφος- είναι μόνο για μεγάλους παιδί μου. Δεν θα έχει παιδάκια. Μια κυρία θα μιλήσει και θα πει πράγματα που δεν θα καταλαβαίνεις. Στο τέλος θα βαρεθείς, θ' αρχίσεις τα κλάματα, και τότε ο μπαμπάς θα θυμώσει πολύ, μα πάρα πολύ..

Τίποτα το ευλογημένο..κουβέντα δεν έπαιρνε. Είχε μουλαρώσει για τα καλά. Ξεροκέφαλο σαν τη μάνα του. Θα με πάρεις γιατί θα πάνε και οι φίλοι μου μαζί με τους μπαμπάδες τους. Ρε μπράβο σουξέ η Ντόρα..σκέφτηκα. Τελικά του πέρασε του μπόμπιρα και τον κουβάλησα μαζί μου σιχτιρίζοντας. Ο μικρός είχε δίκιο. Στο θέατρο βρήκε και άλλα παιδάκια και κάθισαν όλα μαζί. Ήταν μια όμορφη παιδική παρεούλα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που βγήκε η Ντόρα.

Μετά από αυτό που έγινε ορκίστηκα ότι δε θα τον ξαναπάρω ποτέ τον πιτσιρικά σε ομιλία πολιτικού. ΠΟΤΕ!! Ο παιδοψυχολόγος που επισκέφθηκα την επομένη, μου είπε να μην ανησυχώ και πως σύντομα θα το ξεπεράσει. Σίγουρα αυτό που είδε τον τρόμαξε πολύ κύριε, μήπως γνωρίζετε τι ήταν αυτό; με ρώτησε επίμονα. Δεν απάντησα. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου και έφυγα γεμάτος ενοχές. Τι έκανα στο παιδί μου..Θεέ μου..



ΑΠΟ >> koniortos

__________________

GOYRNA >> Απορία....Καλά ο μπόμπιρας...Εσύ τι δουλειά είχες εκεί ??????????? Μήπως περίμενες καινές ιδέες περί αλλαγής πάλι??????

Πολιτικό γκράφιτι από την Πορτογαλία




ΠΗΓΗ >> osgemeos.com.br

Προφητείες...




Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει

Η σύγκρουση μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σήμανε την αρχή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι το 2014 και θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων. Έτσι ερμηνεύουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κορεάτικη χερσόνησο χρήστες της ρωσικής διαδικτυακής κοινότητας, επηρεασμένοι από τις προβλέψεις μίας τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ ονόματι Vanga, η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.

Η μάντισσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία και οι προφητείες τις αναφέρονται συχνά σε ρωσικά ταμπλόιντ έπειτα από μεγάλες καταστροφές.

Μία από τις μεγαλύτερες προβλέψεις της έγινε το 1980 όταν είχε πει: «Στην αλλαγή του αιώνα, τον Αύγουστο του 1999 ή του 2000, η πόλη Κουρσκ θα καλυφτεί με νερό και όλος ο κόσμος θα βυθιστεί στη θλίψη». Δύο δεκαετίες αργότερα, τον Αύγουστο του 2000, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ βυθίστηκε στην θάλασσα Μπάρεντς παίρνοντας μαζί του 118 ζωές.

Λέγεται ότι η Vanga έχασε την όραση της στην ηλικία των δώδεκα ετών κάτω από περίεργες συνθήκες. Από το 1941 και έπειτα άρχισε να μίλα για πράγματα εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν ακόμα συμβεί. Επίσης, άρχισε να πληροφορεί διάφορους ανθρώπους για το που είναι οι συγγενείς τους και αν ζουν ακόμα.

Η φήμη της εξαπλώθηκε ραγδαία και ο θρύλος λέει ότι όταν την επισκέφτηκε ο Χίτλερ αφότου κατέλαβε τη Βουλγαρία του είπε,: «Άσε την Ρωσία εν ειρήνη! Θα τον χάσεις αυτόν τον πόλεμο!».

Φαίνετε ακόμα να έχει προβλέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν είπε το 1989,: «Φρίκη, Φρίκη! Οι Αμερικανοί αδελφοί μας θα πέσουν έπειτα από την επίθεση που θα δεχτούν από τα ατσαλένια πουλιά. Οι λύκοι θα ουρλιάζουν και αθώο αίμα θα αναβλύζει».

Η Vanga υποστήριζε ότι έπαιρνε τις “πληροφορίες” από μία «μη-ανθρώπινη» φωνή. Υποστήριζε επίσης, ότι οι ζωές από όσους έβλεπε περνούσαν από μπροστά της από την αρχή μέχρι το τέλος σαν ταινία. Ακόμα, είχε πει ότι τη είχαν επισκεφτεί εξωγήινοι από τον πλανήτη Vamfim, περιγράφοντάς τους ως «όμορφους και αδύνατους».

Όμως προτού την ανακηρύξετε σαλεμένη, πάρτε υπόψη τις προβλέψεις της από το 1950 κι έπειτα.

« Ψυχρές περιοχές θα γίνουν θερμές… και ηφαίστεια θα ξυπνήσουν. Ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μία μεγάλη ακτή γεμάτη με ανθρώπους και πόλεις και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό».

Παρά τις επιτυχίες της (ερευνητές του πανεπιστημίου της Σόφιας εκτιμούν ότι ήταν ακριβής στο 85% των προβλέψεων της), η δημοτικότητα της στη Ρωσία είναι εν μέρη πεσμένη, λόγω της προφητείας της που προβλέπει ότι η Ρωσία θα ξαναγίνει πάλι μία μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Ίσως, η μόνη δύναμη.

«Όλα θα λιώσουν, όπως λιώνει ο πάγος. Μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει ανέγγιχτο. Η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας… Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία», είπε σε έναν Σοβιετικό συγγραφέα στα τέλη του 70. Δεν διευκρίνισε όμως σε ποιον Βλαδίμηρο αναφερόταν. Στον Λένιν, ή τον Πούτιν.

Ας επιστρέφουμε όμως στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την Vanga η σύγκρουση θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2010 (τι έγινε στην Κορέα; Και πως απάντησαν οι Αμερικανοί;), πρώτα με συμβατικά όπλα και έπειτα με χημικά και πυρηνικά. Με το που μπουν στο παιχνίδι τα πυρηνικά και τα χημικά τα πράγματα θα πάρουν την κατιούσα. Η ραδιενέργεια θα εξαφανίσει όλη τη χλωρίδα και την πανίδα του βορείου ημισφαιρίου.

Δεν μας έφτανε μόνο αυτό, Μουσουλμάνοι οπλισμένοι με ακόμα περισσότερα χημικά όπλα θα προβούν σε ένα ανελέητο κυνηγητό σε ότι έχει απομείνει στην Ευρώπη.

Μέχρι το 2016, προέβλεψε, ότι η Ευρώπη θα έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη έρημο, με ελάχιστα σημάδια ζωής.

Για το 2088, όταν ο κόσμος θα έχει ξανασταθεί στα πόδια του και με τους Μουσουλμάνους να κυριαρχούν στην Ευρώπη, η Vanga έκανε λόγο και για την απαρχή μίας νέας αρρώστιας. Μία αρρώστια που θα κάνει τους ανθρώπους γέρους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η νόσος αυτή θα ηττηθεί τελικά το 2097.

Η ταινία «ο εξολοθρευτής» γίνεται πραγματικότητα το 2111, όταν οι άνθρωποι θα εξελιχτούν σε ρομποτικά υβρίδια (cyborgs), πράγμα ασήμαντο μπροστά στα γεγονότα του 2183, όταν μία αποικία στον Άρη θα αποκτήσει πυρηνικά και θα διακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γη.

Η λίστα με τις προβλέψεις της συνεχίζει μέχρι το 5079, όπου είναι και το τέλος του κόσμου. Δεν μας λέει πως, όμως φαίνεται να έχει να κάνει με την ανακάλυψη των συνόρων του διαστήματος τρία χρόνια νωρίτερα και με την επακόλουθη άρνηση(40% θα είναι εναντίον) μίας ριψοκίνδυνης εκστρατείας στο άγνωστο υπερπέραν.

Τι είπε όμως για το 2008 και τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Για το 2008, η Vanga είχε προβλέψει ότι,: «δολοφονίες τεσσάρων αρχηγών κρατών και σύγκρουση στην Νότια Ασία, θα είναι μία από τις αιτίες για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρόβλεψης, μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, λίγο έλειψε να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των πυρηνικά οπλισμένων κρατών του Πακιστάν και της Ινδίας. Για το πρώτο, το 2008, υπήρξαν τέσσερεις αποτυχημένες δολοφονικές απόπειρες εναντίων παγκοσμίων ηγετών. Συγκεκριμένα των αρχηγών του Ανατολικού Τιμόρ, του Αφγανιστάν και των Μαλβίδων. Και μία «συνομωσία λευκών ρατσιστών» με στόχο την εξολόθρευση του Obama.

Π.Ζ. (RIANOVOSTI)

Υ.Γ. Ο ΓΑΠ τι θ’απογίνει ρε παιδία!!! Λέτε να είναι μεταξύ των Αρειανών εξεγερθέντων;

AΠΟ >> antinews

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Lea Salonga - Don't cry for me Argentina

Band of Horses - No One's Gonna Love You

Έρχεται..επιμήκυνση !! (..σε βάθος ...χρόνου)

Image and video hosting by TinyPic

Την επιμήκυνση του… χρέους θα την αισθανθούμε σε… βάθος

Λεφτά υπάρχουν!… Τελικά, δεν υπήρχαν…

Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας!… Τελικά δεν τα καταφέραμε…

Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ… Τελικά προσφύγαμε….

Δεν θα προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης… Τελικά προσφύγαμε….

Δεν θα επιμηκυνθεί το χρέος!… Επιμηκύνθηκε…

Δεν θα απολυθεί ούτε ένας Δημόσιος Υπάλληλος!… Ρε! Λες;

Και αν αυτά μας φαίνονται αστεία, γι αυτό υπεύθυνη είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που (είτε άθελα είτε ηθελημένα) διακωμωδεί ακόμη και τις τραγικότερες στιγμές του…

Βέβαια, το θέμα με την επιμήκυνση του χρέους μοιάζει περισσότερο με επιμήκυνση του πέους, που πρόκειται για βάθος δεκαετιών να γευτούμε.

Τι συμβαίνει όμως και γίνονται όλα αυτά;

Παρατηρώντας τις εξελίξεις το δυνατόν αντικειμενικότερα, διαπιστώνουμε πως η χρονική περίοδος την οποία σήμερα διαβιούμε είναι γενικότερη περίοδος ανακατατάξεων, πέρα από τα δικά μας εσωτερικά εγκληματικά ευτράπελα των πολιτικών μας ανδρών, που έκαναν τραγικά λάθη επιλογών σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο.

Φτάσαμε στον πάτο; Είναι σίγουρο πως όχι ακόμη. Αλλά, με τις κατάλληλες κινήσεις είναι πολύ εύκολο όχι μόνο να πατώσουμε, αλλά και να… σκάψουμε τον πάτο για να πάμε ακόμη πιο βαθιά…! Δηλαδή, να καταφέρουμε να «θαφτούμε» μόνοι μας. Και πιστέψτε με, για πολλούς λόγους είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να μας δούνε στην κατάσταση αυτή.

Και σήμερα, με την επιμήκυνση του… χρέους (ή του πέους αν έτσι προτιμάτε), καταφέρνουμε το ακατόρθωτο. Αντί να ζητήσουμε (το λιγότερο) μία αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, με «βαθύ» κούρεμα (δηλαδή άρνηση πληρωμής) σημαντικού ποσού, εμείς περνάμε στην αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με επιπλέον επιβάρυνση στους τόκους!!! Αντί να ακολουθήσουμε αυτό που η λογική επιβάλλει και που η αγορά – δανειστές ευχαρίστως θα αποδεχθεί (έχουν προ πολλού εισπράξει το κεφάλαιο δανεισμού αλλά και τεράστια ποσά σε τόκους) προκειμένου να μην τα χάσει όλα (σε περίπτωση ανακοίνωσης αδυναμίας αποπληρωμής), εμείς επιλέγουμε να επιμηκύνουμε τον χρόνο αποπληρωμής (σε ολόκληρο το χρέος) με επιπρόσθετο τόκο!!!

Για να είμαι ειλικρινής, τέτοια πολιτική απόφαση παίρνεται μόνο εάν αποφασίζεις υπέρ των δανειστών και όχι του λαού ή εάν εσύ που αποφασίζεις συμμετέχεις στην λίστα των δανειστών (έστω και με… προμήθεια)!!!

Ήδη οι κυβερνητικές φυλλάδες γράφουν για τα οφέλη της επιμήκυνσης του χρέους, αγνοώντας (και πάλι) ηθελημένα τα μηνύματα που στέλνουν οι αριθμοί. Και τι λένε αυτά τα μηνύματα; Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης θα ξεχρεώσουμε μετά από 200 χρόνια και όχι μετά από 11, όπως πολύ άκομψα προσπαθούν να μας πείσουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (βλέπε καλοπληρωμένους υπαλλήλους κυβερνητικής προπαγάνδας). Για να το πούμε απλά, η αποδοχή επιμήκυνσης του χρέους μας βάζει να… σκάψουμε τον πάτο του πηγαδιού, με την ελπίδα πως θα φτάσουμε στην άλλη πλευρά του πλανήτη!

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ΕΚΤ δανείζει με μηδενικά σχεδόν επιτόκια τις τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα τα κράτη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια. Γνωρίζουν καλά όλοι ότι ένας υπερδανεισμένος, όπως είναι και η Ελλάδα, δεν έχει πιθανότητα να βγει από την κρίση, όταν καλείται να πληρώσει ακριβά το κόστος του χρήματος. Ωστόσο, προτιμούν να «σώσουν» τις τράπεζες και να αφήσουν τα κράτη να χρεοκοπήσουν. Από πρώτης άποψης αυτό μοιάζει να είναι εντελώς τρελό! Κι όμως δεν είναι. Στην πράξη προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, δηλαδή τις δικές τους τράπεζες, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Βλέπετε, βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο μηδενισμός του έθνους, της διαφορετικότητας των λαών. Και στον μηδενισμό συντελεί τα μέγιστα το τραπεζικό σύστημα, που αφού αποκόμισε (και συνεχίζει) τεράστια κέρδη, σήμερα κάνει «σκούπα» εις βάρος όλων των πολιτών της Ευρώπης. Και στην Ελλάδα, ο Γιώργος νομίζει πως μπορεί ακόμη να μας… δουλεύει «ψιλό γαζί»…

Τι να πω! Εγώ πάντως θα αρχίσω να πέρδομαι Χιώτικα να μυρίσει Μαστίχα!

Γειά σου Γιωργάκη με τις παγκοσμιοποιημένες εξαγγελίες σου!!!

Κωνσταντίνος

ΑΠΟ >> filologos10

Μα μη σκας…απλά μας δουλεύουν... (..και σου το είχα πει...Μην ανοίγεις την τηλεόραση..)




AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> giorgosvagionis

Μα μη σκας…απλά μας δουλεύουν.

Τα σημερινά νέα (29/11) ήταν η επιμήκυνση, ότι το 2012 θα έχουμε κατά τους Ευρωπαίους μεγαλύτερο χρέος και ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη σοσιαλιστική (?) κυβέρνηση μας έκανε μέσα σε 6 μήνες την δεύτερη πολιτική επιστράτευση. Θαύμασα έτσι την αγωνία μιας κυρίας που έλεγε ότι δεν είναι σωστό να μην μπορεί να πάρει το καράβι που δουλεύουν κακοπληρωμένοι ναυτεργάτες, ξανάσανα βαθιά μετά που κατάλαβα ότι θα πληρώνω τόκους όχι για 3 χρόνια αλλά για 7 και πάνω απ’ όλα αναγνώρισα και εγώ το πόσο τελικά έκανα λάθος για την οικονομική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά η μετατροπή της γνώμης μου θεωρώ ότι είναι πλέον ολική.

Μόλις σήμερα κατάλαβα ότι να κλείνεις νοσοκομεία (επίσημο όνομα συγχωνεύσεις) είναι για το καλό μου και ας πεθάνει κανένας γέρος στην Ορεστιάδα (μακρυά είναι από το σπίτι μου). Αρκετοί υπάρχουν και θέλουν και σύνταξη…

Μόλις σήμερα κατάλαβα ότι να καταστρέφεις τα πάντα στο περιβάλλον σου (επίσημο όνομα στρατηγικός επενδυτής) είναι το βασικότερο εργαλείο ανάπτυξης σε αυτόν το τόπο. Δέντρα…αρκετά, επενδυτές λίγοι. Ε…να μην τους φιλέψουμε και κάτι για να μην τα χάσουμε τα παιδιά ?

Μόλις σήμερα κατάλαβα ότι η αυξημένη παιδική φτώχεια στην Ελλάδα δεν έχει τόση σημασία αφού αν είμαι καλό παιδί και άριστος μαθητής του ΔΝΤ/ΕΕ/ΠΑΣΟΚ θα πάρω και την τέταρτη δόση. Μικρό πράγμα είναι ?

Μην σκας όμως…απλά μας δουλεύουν.

Γ.Β

Y.Σ: Αφορμή για το σημερινό post ήταν γνωστή εφημερίδα και ένα μεγάλοοοοοο κανάλι. Τα ίδια άτομα έγραψαν και είπαν…

BARCELONA - REAL 5 - 0 !! (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ...)


Barcelona - Real Madrid - Full Highlights - 29/11/2010

Κορέα........ (Ιαπωνία και ΗΠΑ)


Μια πληροφορία που περνάει στα "ψιλά" ,αλλά στις μέρες μας νομίζω ότι έχει τεράστια σημασία..

Το πρακτορείο Reuters (επικαλούμενο ιαπωνικές πηγές) αναφέρει επικείμενη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών - Ιαπωνίας - Νοτίου Κορέας ,στις 6 Δεκεμβρίου...

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.....ενώ ο εκπρόσωπος του State Department δήλωσε ότι εαν υπάρξει κάποια τέτοια συνάντηση θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους..

ΠΗΓΗ >>
Reuters

.

Λεφτά υπήρχαν... (..αλλά τα δώσαμε στις τράπεζες)

Image and video hosting by TinyPic


28 δις
από τη ΝΔ το Φθινόπωρο του 2008 ( Ν.3723/2008)


+


15 δις
κρατικές εγγυήσεις βάσει Μνημονίου το Μάιο του 2010

+

10 δις
μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το καλοκαιράκι


+


25 δις
κρατικές εγγυήσεις σήμερα


=


78 δις ευρώ !!



Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μαζική άνοδος της δεξιάς στην Καταλωνία, αποτυχία της Αριστεράς και μείωση της αποχής.

Ο κύριος που βλέπετε στα αριστερά, ο Artur Mas θα είναι πιθανότατα ο νέος πρόεδρος της Καταλωνίας.

Πριν λίγο τελείωσε η καταμέτρηση και έτσι πλέον μπορούμε να μιλάμε επί του 100% των ψήφων. Στις κάλπες προσήλθαν 3.135.764 κάτοικοι της Καταλωνίας με την αποχή να πέφτει από 43,96% στο 40,05%. Τα λευκά ήταν το 2,94% ενώ τα άκυρα 0,69%.

Όπως είπα και στο προηγούμενο άρθρο στην Βουλή ήταν 3 δυνάμεις της αριστεράς που είχαν συμμαχήσει και σχημάτιζαν κυβέρνηση, και 3 της Δεξιάς. Και οι 3 της αριστεράς έπεσαν, 2 της Δεξιάς ανέβηκαν, 1 διατήρησηε τις δυνάμεις της και μπήκε στην βουλή άλλο 1 κόμμα με δεξιά ιδεολογία. Πιο συγκεκριμένα επί των 135 βουλευτών του κοινοβουλίου η σύνθεση θα είναι η εξής:

Το CiU, η καταλανική δεξιά που παραδοσιακά ήταν πρώτο θα έχει 62 βουλευτές, 14 παραπάνω από την προηγούμενη φορά, έχοντας σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, και παίρνοντας την πρωτιά και στις 41 εκλογικές περιφέρειες της Καταλωνίας! Χρειάζεται 6 ακόμα ψήφους βουλευτών για να εκλέξει πρόεδρο και να κυβερνήσει... Πιθανότατα δεν θα είναι δύσκολο να τις βρει.

Το PSC (αντίστοιχο καταλανικό ΠΑΣΟΚ), που κυβερνούσε επί 7 χρόνια με την βοήθεια των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων, έπεσε σε ιστορικά χαμηλό με 28 βουλευτές έναντι 37 που είχε την τελευταία φορά.

Το PPC (αντίστοιχη Καταλανική ΝΔ), έπιασε ιστορικά υψηλά, με 18 βουλευτές αντί για 14 που είχε το 2006 και πέρασε 3η δύναμη αντί για 4η που ήταν πριν στο κοινοβούλιο.

Οι Καταλανοί πράσινοι που επίσης συμμετείχαν στην κυβέρνηση έχασαν 2 έδρες, και πλέον έχουν 10 αντί για 12 αν και ανέβηκαν στην 4η θέση από την 5η που είχαν πριν σε εκλογική δύναμη.

Η Καταλανική Αριστερά είχε την μεγαλύτερη αποτυχία πέφτοντας από τους 21 στους 10 βουλευτές και ο αρχηγός της μίλησε περί εντυπωσιακής ήττας.

Η SI, αληλλεγγύη για την ανεξαρτησία, του Joan Laporta, μπήκε δυναμικά στην βουλή με 4 βουλευτές, προσπερνώντας και τους Ciutatans και ζητώντας από το CiU να δουλέψει για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Οι Ciutatans, κράτησαν τους 3 βουλευτές τους, αλλά έπεσαν πλέον στην 7η θέση μέσα στην βουλή.

Τέλος 8η δύναμη, με 2,42 % μόλις 0,58% από την είσοδο στην βουλή, ήταν η PxC, ακροδεξιό κόμμα που ανέβασε ραγδαία το ποσοστό της, που σαν βασικό στοιχείο της πολιτικής της είναι η απέλαση των μουσουλμάνων από την Καταλωνία κτλ.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και διάφορες αναλύσεις για το νέο πολιτικό σκηνικό στην Καταλωνία αλλά και αφιερώματα στους "νικητές" των εκλογών!

Ρεπορτάζ: Dimos El Grec

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> thessaloniki-barcelona

_____________________

ΣΧΟΛΙΟ (ΚΑΥΣΤΙΚΟ :))))

Αποτυχία ερεθισμού ψηφοφόρων μέσω τηλεοπτικού-διαφημιστικού οργασμού για το σοσιαλιστικό κόμμα...

Κοσμογονικές ανακατατάξεις:)) : (((Μαριχουάνα stop στο Άμστερνταμ)

Image and video hosting by TinyPic

Μαριχουάνα στοπ στο Αμστερνταμ

«Δεν ανησυχώ καθόλου, διότι έχω στο κεφάλι μου αυτό που λένε κοινό νου». Μέσα από δαχτυλίδια καπνού ο Μίκαελ Βέλινγκ, εκπρόσωπος της ολλανδικής Ενωσης Λιανοπωλητών Κάνναβης, ακουμπά το τσιγαριλίκι στο τασάκι μπρος στην τηλεοπτική κάμερα. Βρίσκεται στο coffeeshop «4/22», στο Αμστερνταμ, που είναι δικό του -ένα από τα 223 της πόλης- και δείχνει σίγουρος ότι η συντηρητική θύελλα που τελευταία σαρώνει τη χώρα του, δεν θα παρασύρει και τα ντουμάνια της ολλανδικής μεγαλούπολης.

Διότι τύποι σαν τον Βέλινγκ, ξέρουν ότι τα απενοχοποιημένα 5 γραμμάρια χασισάκι που πουλιούνται στους χαμογελαστούς θαμώνες, φέρνουν στην Ολλανδία περισσότερο συνάλλαγμα απ' όσο το χαμόγελο της Τζοκόντας στο παρισινό Λούβρο: υπάρχουν πάνω από 40.000 καλλιέργειες κάνναβης στην Ολλανδία, για να προλάβουν την κατανάλωση στα coffeeshops όπου συγκλίνουν «προσκυνητές» απ' όλο τον κόσμο.

Ομως ο κ. Βέλινγκ θα έπρεπε να ανησυχεί, ακούγοντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιόφωνο NOS του Αμστερνταμ τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιβο Οπστέλτεν να δηλώνει «τέρμα στην τουριστική ατραξιόν, δεν μας αρέσει», προαναγγέλλοντας το τέλος του «χασισοτουρισμού» και των καλών του. Και δεν τους αρέσει επειδή εκτιμούν ότι το τουριστικό ρεύμα των coffeeshops στέλνει όλο και περισσότερους Ολλανδούς στα χωράφια κάνναβης, όλο και περισσότερο χόρτο στην αγορά, όλο και περισσότερους κακούς στους δρόμους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία στροφή της συντηρητικής πολιτικής τροχιάς που ακολουθεί η Ολλανδία εδώ και μερικά χρόνια. Οι επιχειρήσεις αρετής στις γειτονιές με τα κόκκινα φανάρια, οι επιθέσεις στις χιλιάδες καταλήψεις στέγης με πογκρόμ κατά των λαθρομεταναστών που ζούσαν εκεί, και τώρα η «αποστείρωση» των coffeeshops, που θα επιβληθεί με νόμο μέσα στο 2011, όλα αυτά είναι ορόσημα της επιστροφής της ολλανδικής κοινωνίας στην ηθική τάξη.

«Αυτή η κυβέρνηση θα φέρει τα coffee-shops εκεί που έπρεπε να είναι: να εξυπηρετούν όσους ζουν κοντά τους κι όχι το εμπόριο μεγάλης κλίμακας και τον τουρισμό» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Βαν ντερ Βέεγκεν. Να λοιπόν που ύστερα από 30 χρόνια laissez faire στις... μπίζνες του χόρτου, το ολλανδικό κράτος παρεμβαίνει μετατρέποντας τα coffeeshops σε λέσχες μελών με κάρτα, αυστηρά και μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης. Οι εμπειρότεροι παρατηρητές διαβλέπουν την επιστροφή μιας συνολικής απαγορευτικής πολιτικής, μια και οι δηλώσεις Οπστέλτεν δίνουν το στίγμα για το τι αναμένεται από την κεντροδεξιά κυβέρνηση στο θέμα της κάνναβης. Με δεδομένο το σημερινό αντιφατικό καθεστώς της αγοράς του χόρτου (νόμιμο το λιανικό εμπόριο, παράνομη η καλλιέργεια) επιτυγχάνεται έλεγχος των εισπράξεων και της διακίνησης, αλλά διαιωνίζεται η «ανοιχτή πληγή» της ολλανδικής ελευθεριότητας σε σύγκριση με τις απαγορευτικές πολιτικές των ΗΠΑ και της υπόλοιπης Ευρώπης. Τακτοποιώντας το σημερινό αντιφατικό νομικό καθεστώς η Ολλανδία θα επιστρέψει ως άσωτος υιός στη διεθνή κανονικότητα της απαγορευτικής πολιτικής και του μαύρου χρήματος στο street trade. Το σχέδιο έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία. Υπάρχουν πόλεις στη νοτιοδυτική μεθόριο, ανάμεσά τους το Μάαστριχτ και το Τερνέουζεν, που με αποφάσεις των δημοτικών αρχών λειτουργούν coffeeshops μόνο για ντόπιους.

Το Αμστερνταμ, με τη μεγαλύτερη πελατεία, το σκέφτεται ακόμη, καθώς πολλοί επισείουν τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό. Οσο για εκείνους που βιάστηκαν να θεωρήσουν παράνομο και ρατσιστικό τον αποκλεισμό των ξένων από τις απενοχοποιημένες ζώνες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί, τον περασμένο Ιούλιο: η Ολλανδία έχει το δικαίωμα να αφήσει έξω από τα coffeeshops τους ξένους επισκέπτες τους. Αλλωστε, θα υπάρχουν τα βαποράκια στη γωνία του δρόμου, όπως παντού.


ΑΠΟ >> blogpress-gr >> enet

WIKILEAKS ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ .....



ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> drougos.gr

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΕΧΕΙ Η WIKILEAKS/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μέχρι πριν δυο ημέρες η χώρα μας δεν ήταν στο πρώτο πακέτο απόρρητων εγγράφων-σημειωμάτων των ΗΠΑ που θα δώσει σύντομα στην δημοσιότητα η WiKiLEAKS του Αυστραλού μαθηματικού-ειδικού στους υπολογιστές και χάκερ ΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ. Μάλλον το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ(πλην ίσως κάποιων επιμέρους εγγράφων θα δοθεί το δίμηνο ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ και «περιλαμβάνει αρκετές βόμβες…». Πηγή στην ΣΤΟΓΧΟΛΜΗ μου έλεγε προ ημερών ότι «αναμένεται πολύ θερμό το 2011 στην χώρα μας, για αυτό προτιμάνε οι δυνατές βόμβες να πέσουν τότε… και να εκθέσουν πολιτικούς και πως τους έχουν εκτιμήσει οι Αμερικανοί…».

Λέγεται ότι συνολικά υπάρχουν για την ΕΛΛΑΔΑ αρκετά έγγραφα των Αμερικανικών υπηρεσιών για την περίοδο 2006-2010 και επί θητείας του πρέσβη ΝΤΑΝ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ εδώ. Λένε ότι «τα έχουν εντάξει στο πακέτο ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, αλλά θα δοθούν για την ΤΟΥΡΚΙΑ ορισμένα τώρα» .

Πάντως υπάρχουν υπολογίσιμα σημειώματα για την χώρα μας και ειδικότερα για τα εξής
*Την φοβική και προβληματική συμπεριφορά μας στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν αρνητικές και υποτιμητικές θέσεις για την συμμετοχή μας σε διάφορες αποστολές σε διεθνές επίπεδο.

*Με πολλά στοιχεία καταγράφεται η διαφθορά στο πολιτικό μας σύστημα και ο παρασιτισμός.

*Οι σχέσεις της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με την ΜΟΣΧΑ σε στρατιωτικό και ενεργειακό επίπεδο, με εντονότατη κριτική ειδικά για τον ρόλο αξιωματικών-άλλων παραγόντων και στενές σχέσεις με ΜΟΣΧΑ. Γίνεται λόγος για πολλά-ύποπτα αλλά και ευρύτερα θέματα στις ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ της ΜΟΣΧΑΣ…Υπάρχει αναφορά για «ιδιότυπες δοσοληψίες» με συγκεκριμένους ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΣΟΥΣ για ενεργειακές και αμυντικές πληροφορίες….

*Η Κινεζική κατασκοπευτική δραστηριότητα στην χώρα μας, καθώς και η Ιρανική διείσδυση σε διαφόρους χώρους(μεταξύ των οποίων και Πανεπιστημιακούς..).

*Υπάρχει εκτενής αναφορά των Αμερικανών για διακίνηση ύποπτων φορτίων στα βόρια της χώρας, και κλιμακούμενη εγκληματική κινητικότητα. Υποστηρίζεται ότι δεν έχουμε αντιληφθεί τις ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

*Πολυσέλιδες αναφορές για την τρομοκρατία στην ΕΛΛΑΔΑ, και ειδικά γιατί οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν ότι κάποια στελέχη της ΕΟ 17Ν διαφεύγουν…ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

*Υποτιμητικές αναφορές για το σύνολο των πολιτικών μας, την οικογενειοκρατία, την ασχετοσύνη πολλών υπουργών, την τραγική εξέλιξη της οικονομίας μας(λέγεται ότι από το 2007-2008 μας είχαν προειδοποιήσει…)…..Ακόμα και στα αβέβαια «ανοίγματα» των τελευταίων 3 μηνών προς ΑΡΑΒΕΣ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ υπάρχουν σχολιασμοί…(τέλος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010).

*Για επικίνδυνους ακραίους Ισλαμικούς θύλακες μέσα στην ΑΘΗΝΑ που έχουν σχέσεις με ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΖΙΧΑΝΤ-ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ -ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ-ΑΦΓΑΝΩΝ-ΑΣΙΑΤΩΝ-ΣΟΜΑΛΩΝ που έχουν εξτρεμιστικές τάσεις και επαφές με ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΣΟΜΑΛΟΥΣ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ κλπ.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει , αν δώσουν κάποια στοιχεία τώρα, αλλά στην διάρκεια της επερχόμενης καυτής άνοιξης προετοιμάζονται να περάσουν προς τα έξω πολλά και απαξιωτικά. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ «μεγάλο πακέτο»….

WIKILEAKS (Βιογραφικό...)



ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> klassikoperiptosi

Wikileaks : Ο έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης

"αποδόμηση δεν είναι το να αποσυναρμολογήσεις τη δομή ενός κειμένου, αλλά μία υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας"
J. Hillis Miller

Ξαφνικά και σχεδόν απο το πουθενά ένας μυστήριος Αυστραλός κατασκευάζει μια ιστοσελίδα και βγάζει στην δημοσιότητα 700.000 απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ.Σήμερα λίγους μήνες μετά προαναγγέλλεται ένας δεύτερος σεισμός οκτώ μάλιστα φορές ισχυρότερος απο τον πρώτο.Όπως έγραψε
χαρακτηριστικά το φιλοκυβερνητικό " Έθνος" :

"Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, ανέμεναν με αγωνία την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων άκρως απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία είχαν κλαπεί και είχαν αποσταλεί στην ιστοσελίδα Wikileaks, η οποία με τη σειρά της τα μοιράστηκε με τις εφημερίδες New York Times και Guardian και το περιοδικό Der Spiegel. Το Wikileaks ιδρύθηκε από τον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάντζ, τον οποίο οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο χάκερ».Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στους πρέσβεις στις χώρες οι οποίες θα επηρεαστούν να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους. Αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα επιβεβαίωσαν σε συνομιλίες τους με το «Εθνος της Κυριακής» ότι αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε για το θέμα τον πρέσβη Χρήστο Παναγόπουλο, που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που εκλάπησαν είναι της περιόδου 2006-2009. Αφορούν τηλεγραφήματα που εστάλησαν από όλες τις πρεσβείες του εξωτερικού προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις απαντήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλύπτουν όλα τα διεθνή προβλήματα."

Με δυό λόγια το Wikileaks , για λόγους που θα εξετάσουμε πιο κάτω , άνοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της μυστικής και υπόγειας διπλωματίας θα ξεχυθεί παντού.

Ήδη απο την πρώτη φορά , η έκπληξη του κόσμου δεν προήλθε τόσο απο το περιεχόμενο των δημοσιευμένων "απορρήτων" εγγράφων, αφού σχεδόν οι πάντες έχουν αντιληφθεί την "ηθική" και τους τρόπους εφαρμογής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων " δια της "Pax Americana", όσο απο αυτό καθ΄αυτό το γεγονός της "διαρροής" τόσο πολλών και σημαντικών για την ...εικόνα της Αμερικής "μυστικών".

Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας μυστηριώσης "ακτιβιστής" απέκτησε ξαφνικά τέτοια ισχύ ώστε να γκρεμίσει όλο το σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ και να προσπεράσει την πολυεπίπεδη και πολύμορφη δραστηριότητα των αμερικανικών μυστικών αλλά και "φανερών" υπηρεσιών.
Είναι προφανές ότι στην περίπτωση της αποκαλυπτικής δράσης της wikileaks ισχύει αυτό που λέει ο Ελληνικός λαός ότι δηλαδή "κάποιο λάκκο έχει η φάβα".

Για να μπορέσουμε να κατέβουμε στον "λάκκο της φάβας" και να δούμε τι βρίσκεται στον πυθμένα της , αναγκαστικά θα πρέπει να δούμε ορισμένα δεδομένα.

1ο Δεδομένο:

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι ΗΠΑ με το πρώτο κύμα αποκαλύψεων απο την wikileaks ήταν αναμφισβήτητα μεγάλο και σίγουρα απείρως μικρότερο απο αυτό που έρχεται.
Το state derartment έχει ομολογήσει ότι οι συνέπειες των επερχόμενων αποκαλύψεων θα συνταράξουν τα θεμέλια της Αμερικανικής διπλωματίας (μυστικής και φανερής) , η οποία ως γνωστό είναι ο ένας απο τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πλανηταρχική ισχύς της Αμερικής.
Ο πρώτος πυλώνας, δηλαδή η στρατιωτική ισχύς και παρουσία της Pax Americana στα "απελευθερωθέντα" κράτη του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που εν πολλοίς σηματοδοτούσε και τον ρόλο των ΗΠΑ σε διεθνείς ή "ημιδιεθνείς" οργανισμούς και συμμαχίες , όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, με το πρώτο κύμα των αποκαλύψεων του Wikileaks απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές απο εκείνες που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση δεκάδων videos με τα αισχρά και απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι φυλακισμένοι του Γκουαντανάμο ή με την απάνθρωπη δράση τόσο του Αμερικανικού στρατού όσο και της ιδιωτικής εταιρείας "ασφαλείας" Blackwaters στο Ιρακ.

2ο Δεδομένο:

Είναι πλέον γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπεί στον δεύτερο και χειρότερο κύκλο της οικονομικής κρίσης που σκηνοθέτησαν και πυροδότησαν οι Lechman Brothers, η Goldman Sachs και οι υπόλοιποι τραπεζοπιστωτικοί δορυφόροι του παγκόσμιου κεφαλαίου.Το ότι οι σχεδόν όλοι οι "πυροκροτητές" της έκρηξης αυτής της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας εναντίον των λαών, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί απλής κρίσης οικονομικού χαρακτήρα,είναι Εβραϊκών συμφερόντων μπορεί να έχει κάποια σημειολογική αξία , όμως αυτό που είναι σημαντικώτερο επι του παρόντος είναι το τι παρήγαγε σε πολιτικό επίπεδο αυτή η οικονομική τρομοκρατία.

Η ψευδαίσθηση της κοινωνικής ομαλότητας και της πλανηταρχικής αυτάρκειας που είχε καλλιεργηθεί στον Αμερικανικό λαό ήδη απο την εποχή του "New Deal" και η οποία γιγαντώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, γκρεμίστηκε σαν χαρτινος πύργος με την οικονομική κρίση.Τα εκατομμύρια των ανέργων και νεοπτώχων της Αμερικανικής κοινωνίας δεν εμπιστεύονται πλέον το παραδοσιακό διπολικό πολιτικό τους σύστημα και είναι έτοιμα να εμπιστευθούν οποιονδήποτε "φακίρη" τους υποσχεθεί ασφάλεια και ένα "New - new deal".

3ο Δεδομένο:

Μετά το δεύτερο πλήγμα αποκαλύψεων το οποίο όπως είπαμε θα "πληγώσει" σοβαρά τον δεύτερο πυλώνα της αμερικανικής πλανηταρχίας , η Αμερική κινδυνεύει σοβαρά να απωλέσει τον ρόλο του διαχειριστή της "Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων".Με απλά λόγια , η απαξίωση της ισχύος των ΗΠΑ που άρχισε με την εκρηξη της αμερικανικής τραπεζοπιστωτικής φούσκας, επεκτείνεται σήμερα με την σκηνοθετημένη ρηγμάτωση των δύο βασικών πυλώνων της Pax Americana, δηλαδή της στρατιωτικής ισχύος και της διεθνούς πολιτικής επιρροής που πραγματοποιείται μέσω της μυστικής και φανερής διπλωματίας.

Στο άμεσο μέλλον οι ΗΠΑ θα βρεθούν μόνες, χωρίς στρατιωτικούς συμμάχους αφού κανείς ς δεν θα θέλει να είναι δίπλα σε ένα ψωριασμένο λιοντάρι και δίχως τους "εθνικούς εταίρους" οι οποίοι θα προσπαθούν να σκεπάσουν τα αίσχη της μυστικής διπλωματίας που ήταν και ο συνεκτικός δεσμός τους με την "μαμά- Αμερική".

Συμπερασμα

Αν λοιπόν οι ρηγματώσεις των δύο πυλώνων που αναφέραμε μεγαλώσουν ,πράγμα που κατα τα φαινόμενα θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, τότε το κενό αυτής της "πλανητικής εξουσίας" κατά πάσα βεβαιότητα θα καλυφθεί απο μια "παγκόσμια κυβέρνηση" , για την οποία εξ΄άλλου μιλούν διαρκώς τον τελευταίο καιρό, όλοι σχεδόν οι μέχρι σήμερα "εταιροι" της καταρρέουσας υπερδύναμης ,προεξάρχοντος βεβαίως του δικού μας αμερικανοθρεμένου πρωθυπουργού.

Αύριο όλοι αυτοί που μέχρι τώρα λιβανίζουν τον "προκαθήμενο" στο Αμερικανικό καπιτώλιο, θα του γυρίσουν την πλάτη και θα καταγγέλλουν με την γνωστή σε όλους μας υποκρισία, την ανηθικότητα της μυστικής διπλωματίας στην οποία φυσικά μέχρι χθές συμμετείχαν ως "σημαντικοί εταίροι".

Οι χρεοκοπίες αρχικά των κρατών του Ευρωπαϊκού νότου καθώς επίσης και η αποδυνάμωση του ήδη αμφιλεγόμενου ατλαντικού προστατευτισμού θα είναι η αρχή μιας αλυσιδωτής αντίδρασης η οποία θα κατακερματίσει το πολιτικό σύστημα και θα δημιουργήσει την πλαστή ανάγκη της ανάδειξης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο νέος ολοκληρωτισμός βρίσκεται ante portas και οι λαοί παιδαγωγημένοι στα νανουριστικά δόγματα της "Νέας Εποχής" δεν θα έχουν αναπτύξει εκείνες τις αντιστάσεις που θα ανέκοπταν αυτή την ζοφερή προοπτική.
Υπό τις παρούσες συνθήκες , το wikileaks δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας χρήσιμος και έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος , ο οποίος στερούμενος πολιτικών κατευθύνσεων και ιδεολογίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αναδυόμενου νέου ολοκληρωτισμού που θα εφαρμοστεί άριστα με μία "παγκόσμια κυβέρνηση".

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καπιταλισμός έτσι κι αλλιώς θα εμφάνιζε τέτοιου είδους "αυτοάνοσες" ασθένειες και έτσι πιο "ευάλλωτος¨ θα είναι εύκολο να χτυπηθεί απο τα "αριστερά".Με αυτή την θεωρία θα συμφωνούσαμε αν ο περιγραφόμενος υπο αυτών "αριστερός αντίπαλος" υπήρχε σαν αυτόνομη και αποστειρωμένη απο τις "καπιταλιστικές ασθένειες" και άν το σημερινό σύστημα έπνεε τα λοίσθια.Δυστυχώς όμως ούτε ο καπιταλισμός είναι ετοιμοθάνατος , απλώς μεταλλάσσει την μορφή του σε μια ακόμη χειρότερη, ούτε φυσικά η "αριστερά" έμεινε απρόσβλητη τόσο απο τις δικές της "παιδικές ασθένειες" όσο και πο τις μεταλλάξεις που τις προκάλεσε η ενεργός συμμετοχή της στο καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτό που μένει τελικά στους λαούς είναι να αντισταθούν κατ΄αρχάς πνευματικά στην αποδοχή της νεοεποχήτικης κοσμοαντίληψης και να υπερασπισθούν τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου που είναι και ο κύριος στόχος της "Νέας -νέας Τάξης Πραγμάτων".Άλλος ένας τρόπος αντίστασης σε αυτήν την επερχόμενη παγκόσμια λαίλαπα, είναι η καλλιέργεια του πατριωτισμού και η δημιουργία πατριωτικών κινημάτων τα οποία θα ανακόψουν την σχεδιασμένη αποεθνικοποίηση των κρατών και κατ΄επέκταση την ανάδυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δεν θα βασίζεται ασφαλώς σε κάποιου είδους διεθνισμό, αλλά στην επιβολή μίας παγκόσμιας δικτατορίας.Μιας δικτατορίας η οποία θα "συγκολήσει" δια της βίας όλους τους λαούς μιας και θα τους έχει δέσει πισθάγκωνα μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αυτό που άλλοι το θεωρούν ως προοπτική μιας παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας , θα είναι στην πραγματικότητα η ειρήνη και η ευημερία μιας παγκόσμιας φυλακής οι κρατούμενοι της οποίας αναγκαστικά θα κάθονται ήσυχοι και θα είναι ευχαριστημένοι με το "συσσίτιο" που θα τους προσφέρουν.


.

WIKILEAKS (Η Ροή αποκαλύψεων ξεκίνησε...)



ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 250.000 ΕΓΓΡΑΦΑ των ΗΠΑ από WIKILEAKS./ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μόλις ήρθαν τα πρώτα «πακέτα» από τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα. Είναι τρομακτικός αριθμός. ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ.(είναι μέχρι και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2010)

*ΔΕΚΑ ΑΡΑΒΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ-ΕΧΘΡΟΥΣ-ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

*ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.

*ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ.

*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ.

*Η ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

*ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΣΚΟΥΝΕ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

*ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ.

*Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΖΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ

*Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

*Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΧΙΤΛΕΡ.

*Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ALPHA-DOG.

*ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

*ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗΔΟΝΗ ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ.

*ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.

*ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.

*ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΤΑ ΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ-ΤΟΚΙΟ-ΒΑΓΔΑΤΗ-ΑΜΜΑΝ-ΚΟΥΒΕΙΤ

*ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ-DNA ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ.

*ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ SECRET INTERNAL PROTOCOL DISTRIBUTED /SECRET NON FOREIGN. ΠΕΡΊΠΟΥ 3 ΕΚΑΤ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.


Συγκεντρωτικά νέα στοιχεία από τα Αμερικανικά σήματα-εκτιμήσεις.

*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΤΡΕΛΟΣ.

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ ΟΥΙΣΚΙ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΠΛΑ!

*Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ.

*Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ.

*Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ .ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΣ. ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.

*Ο ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΑ 18 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

*ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ GOOGLE.

*ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ.

*ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΑΧΑΜΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

*Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΙΡΑΝ.

*Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΤΑ ΗΑΕ ΚΑΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΛΩΝΕ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.

*Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΕΤΡΕΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ DRONES ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

*Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΑ ΗΔΥΠΑΘΗ ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ…, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ GROUND ZERO.

*Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΖΑΡΝΤΑΡΙ ΩΣ ΑΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

*Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΤΡΟΜΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ.

*Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΟΥΕΣΤΕΡΒΕΛΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ-ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΗΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ-ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΓΧΕΙΛΙΖΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ…

*ΤΟ 2007 ΟΙ ΗΠΑ ΗΣΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

*Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΑ ΗΑΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 52 ΕΚΑΤ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ.

*ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ. ΕΝΩ Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ.

*Η ΧΙΛΑΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΙ ΡΑΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΓΕΝΕΥΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ.ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA-FBI .

ΤΩΡΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ WIKILEAKS ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ» ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΜΕΝDAX. Ο SERVER ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΒΡΑΧΩΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΓΧΟΛΜΗΣ. ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΓΧΟΛΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ STATE-OF –THE –ART ENCRYPTION SYSTEMS. ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 251.287 ΕΓΓΡΑΦΑ-ΣΗΜΑΤΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 11.000 ΉΣΑΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ, ΤΑ 4000 ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 9000 ΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΈΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 1973. ΑΡΑ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΝΤΑΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-15 ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ.

*Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ.

*Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

*Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

*Ο ΜΠΑΡΑΚ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ 2009 ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ.

*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ(ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΜΟΣ ΓΚΙΛΑΝΤ) ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ , ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΒΑΘΙΑΣ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ GBU-28.

*ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

*ΤΑ ΗΑΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΖΩΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΡΑΚ ΕΙΧΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΛΗΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2010 ΤΟ ΙΡΑΝ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ.

*Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΕΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ 3 DRONES ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΑΚΡΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..

*ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΤΟ 2006 ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΠΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. Η ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΗΤΑΝ ΒΙΤΡΙΝΑ…


ΠΗΓΗ >> olympia
>> drougos,gr
.

WIKILEAKS (Διαρροές....)


OΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΑΠΟ >> kolotoubes

Τι λένε τα μέχρι τώρα έγγραφα της wikileaks, που έχουν διαρρεύσει...

Από τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα έγγραφα της wikileaks προκύπτει ότι:


- Σχεδόν όλες οι αραβικές χώρες που έχουν σχέσεις με τις ΗΠΑ πιέζουν την αμερικανική κυβέρνηση να επιτεθεί στο Ιράν.
(ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν...)

- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θεωρείται αναξιόπιστος,
(κακώς, μέχρι τώρα θεωρείται υπόδειγμα συζύγου.Θυμίζω έχει παντρευτεί τον Μίκαελ Μροντς σχετικά εδώ )

ενώ την Μέρκελ την αποκαλούν Teflon-Merkel επειδή προφανώς δεν κολλάει τίποτα πάνω της.
(Το τεφλόν κοινή ονομασία του πολυτετραφθοροαιθυλενίου είναι ένα εν δυνάμει τοξικό οργανικό πολυμερές)

- Με εντολή της Χίλαρυ παρακολουθούνται αντιπρόσωποι κρατών στον ΟΗΕ, ακόμα και ο ίδιος ο ΓΓ Μουν. Παρακολουθούνται, τηλέφωνα, κάρτες κ.λπ
(έπεσα από τα σύννεφα...)


Τα καλύτερα αφορούν τους γείτονές μας:
-Φοβούνται ότι ο Ερντογάν αποβλέπει στη δημιουργία ισλαμικού κράτους και τον περιγράφουν σαν αυθάδη (και ψηλό με μουστάκι) ισλαμιστή.


-Ο Νταβούτογλου είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον Ερντογάν και τον επηρεάζει πολύ ενώ έχει και νεοθωμανικά οράματα για αναβίωση της Οθ. αυτοκρατορίας.
(άκου ρε, η κοντή μουσίτσα)


-Πολλά μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Ερντογάν είναι μέλη μιας μουσουλμανικής αδελφότητας.
(στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:
πολλά μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας είναι μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού)

-Ερντογάν, σύμβουλοί του και Νταβούτογλου δεν πολυσκαμπάζουν από εξωτερική πολιτική.
(Ωχ,σκέψου τι θα λένε τα έγγραφα για εμάς...)

-Ο Ερντογάν έχει τοποθετήσει ισλαμιστές Τραπεζίτες σε υψηλόβαθμες θέσεις.


-Σύμβουλος του κόμματος του Ερντογάν είπε επί λέξη σε αμερικάνο διπλωμάτη και αυτός το μετέφερε στην Ουάσιγκτον: Θέλουμε πίσω την Ανδαλουσία και θέλουμε εκδίκηση για την ήττα του 1683 στη Βιέννη.
(Ναι, και εμείς θέλουμε πίσω την Βακτριανή,που είχε κατακτήσει ο Μ.Αλέξανδρος και θέλουμε εκδίκηση για την ήττα του 1926 στη Βιέννη-είχαμε χάσει 9-0)

ΠΗΓΗ: http://dexiextrem.blogspot.com/

(Τα σχόλια με κόκκινο είναι δικά μου , ...δυστυχώς...)

Έριξαν το wikileaks... (Ενημέρωση στο http://twitter.com/wikileaks)


Κλειστό το wikileaks (28/11,11:28 ) μετά από μαζική επίθεση

"( We are currently under a mass distributed denial of service attack)"

To wikileaks προειδοποίησε (πριν από δύο ώρες) ότι αν "πέσει" το wikileaks.org ,τα απόρρητα έγγραφα που διαθέτει θα δημοσιευθούν στις El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian & NYT...

http://twitter.com/wikileaks


update >> Τα πρώτα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στην El Pais ....

.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Στο 100% η πιθανότητα γεγονότος αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα

Στο 100% η πιθανότητα ‘γεγονότος αναδιάρθρωσης’ για την Ελλάδα

Τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται με τρόπο που μοιάζει με αυτόν τον μετοχών και έτσι ξεκινώντας από μία ονομαστική τιμή 100 μονάδων βάσης μπορούν να την ξεπεράσουν ανοδικά, αν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση γι’ αυτά ή πτωτικά αν υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά. Στην περίπτωση των ελληνικών ομολόγων η προσφορά υπερβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη ζήτηση που τα έχει καταστήσει τη χειρότερη επενδυτική επιλογή μεταξύ των κρατικών ομολόγων στο 2010 βουλιάζοντας τα πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία, με αποτέλεσμα όσοι επενδυτές τα κράτησαν στα χαρτοφυλάκια τους ή τα αγόρασαν στις αρχές του έτους να έχουν βρεθεί να καταγράφουν πολύ μεγάλες απώλειες.

Η τρέχουσα τιμή των 10ετών ελληνικών ομολόγων είναι, μόλις, 68,5 σεντ στο ευρώ, δηλαδή η πτώση από την ονομαστική τους αξία ξεπερνά το 30%. Αντίστοιχα η τρέχουσα τιμή των 30ετών ομολόγων είναι 53 σεντ στο ευρώ δηλαδή περίπου στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Όταν, όμως, τα ομόλογα ενός κράτους φτάσουν να αποτιμώνται τόσο χαμηλά αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει ένα ‘γεγονός αναδιάρθρωσης’ του χρέους του, θεωρώντας δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον θα είναι αδύνατο για τη χώρα να το εξυπηρετήσει.

“Είναι αλήθεια ότι πολλά ομόλογα διαπραγματεύονται σε τιμές αγοράς που αποτυπώνουν τις προσδοκίες των επενδυτών όσον αφορά στο πραγματικό κεφάλαιο που θα λάβουν τελικά από αυτά” μου είπε σε επικοινωνία μας ο αναλυτής της UniCredit Group στο Μόναχο, Philip Gisdakis, ο οποίος συμπλήρωσε:“όταν τα ομόλογα διαπραγματεύονται σε τέτοιες τιμές αυτό σημαίνει πως οι επενδυτές προεξοφλούν πιθανότητα ενός γεγονότος αναδιάρθρωσης που αγγίζει το 100%”.

Το γεγονός αναδιάρθρωσης μπορεί να συνεπάγεται και επιμήκυνση αλλά όποια μορφή και αν λάβει επιβεβαιώνει την πραγματική αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και την, τυπική, ανάγκη για ένα νέο Μνημόνιο. Με την επίσημη πρόβλεψη του ΔΝΤ να είναι πως το 2014 η Ελλάδα θα χρειάζεται περίπου το 50% των κρατικών εσόδων για την αποπληρωμή τόκων δεν ακούγεται καθόλου περίεργο που οι επενδυτές θεωρούν ότι ο στόχος τριετίας που έχει θέσει η κυβέρνηση δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικός.

Ο Thomsen του ΔΝΤ δήλωσε την Πέμπτη ότι ‘έγινε μία πολύ καλή αρχή αλλά το ελληνικό πρόγραμμα έφτασε σε ένα σταυροδρόμι’, προσθέτοντας ότι ‘το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει πολύ φιλόδοξο και η μείωση του ελλείμματος κατά 8% (από το 15,4% στο 7,4%) σε μία οικονομία που συρρικνώνεται κατά 7% (4% το 2010 και 3% το 2011) είναι ασυνήθιστη με βάση οποιοδήποτε διεθνές μέτρο σύγκρισης.

Σε άρθρο μου πριν την υπογραφή του Μνημονίου είχα παραθέσει στοιχεία από όλα τα επιτυχημένα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης από το 1970 μέχρι το 2009 δείχνοντας ότι η Ελλάδα αναλάμβανε τη δέσμευση ότι θα επιτελούσε έναν παγκόσμιο δημοσιονομικό άθλο χωρίς προηγούμενο στην οικονομική ιστορία. Το ερώτημα είναι γιατι συνυπογράψαμε στην υιοθέτηση ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματος αφού η λήψη των δόσεων του δανείου που μας προστατεύει από την τυπική πτώχευση εξαρτάται από την υλοποίηση του.

Μιλώντας για συρρίκνωση κατά 7% ο Thomsen προβλέπει νέα μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3% το 2011. Αν ένας χρόνος με μείωση του ΑΕΠ κατά 4% ήταν τόσο δύσκολος όσο το 2010 τότε δύο χρόνια με μείωση κατά 7% δε θα είναι πολύ δυσκολότερα;

Σύμφωνα με τις παλαιότερες προβλέψεις της Τρόικας αν ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του ΔΝΤ τα επιτόκια σταδιακά θα έπεφταν στη διάρκεια του 2010 και τελικά το 2011 η Ελλάδα θα μπορεί πλέον να επιστρέψει στις αγορές. Ένα μήνα πριν το 2011 και ενώ έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα και έχει επιτευχθεί μεγάλη μείωση του ελλείμματος η Ιρλανδική κρίση απογείωσε τα ελληνικά επιτόκια στο 12%, υψηλότερα από την τιμή τους πριν την υπογραφή του Μνημονίου. Μήπως έτσι αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα η Τρόικα δε γνωρίζει πότε η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει στις αγορές γιατί δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια;

Ο κατάλογος με τα ερωτήματα για τις επιλογές της Ελλάδας αυξάνεται όσο οι προβλέψεις και οι επισημάνσεις που έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του μνημονίου επιβεβαιώνονται. Τελικά έχουμε ιδέα που πάμε ή ακολουθούμε για άλλη μία φορά την πολιτική ‘βλέποντας και κάνοντας’;

Πάνος Παναγιώτου
χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής-διευθυντής GSTA/EKTA

ΠΗΓΗ >> analitis

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το δημόσιο χρέος του ελληνικού κράτους από το 1824 έως τα σήμερα: Ένα σύντομο ιστορικό


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ >> erodotos

Το δημόσιο χρέος του ελληνικού κράτους από το 1824 έως τα σήμερα: Ένα σύντομο ιστορικό



Α. 1824-1897

Την περίοδο αυτή η Ελλάδα πήρε 10 εξωτερικά δάνεια, συνολικά 770 εκ. γαλ. φράγκα (στο εξής γ.φ.). Κατά μέσο όρο η τιμή έκδοσης κυμάνθηκε στο 72,54%, δηλαδή χρεώθηκε 770 εκ. γ.φ. αλλά “στο χέρι” πήρε 464,1 εκ. γ.φ., τα υπόλοιπα ήταν τιμή έκδοσης και διάφορα άλλα έξοδα-κρατήσεις, ή πιο απλά ήταν το… κοινωνικό έργο των τραπεζών.

1 Αναλυτικότερα:

• Δύο δάνεια από την Αγγλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1824 και το 1825, συνολικά 2,8 εκ. λίρες στερλίνες (στο εξής λ.σ.) ή 70.261.000 γ.φ.2 • Ένα, 60 εκ. γ.φ. με την εκλογή του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, το 1832.

• Δύο επί Κουμουνδούρου, το 1879 και το 1890, συνολικά 180 εκ. γ.φ.

•Πέντε επί Χ. Τρικούπη το 1882-1885 και το 1886-1881, συνολικά 450 εκ. γ.φ. και τέλος

•Ενα επί Σωτηρόπουλου-Ράλλη το 1893, 9.739.000 εκ. γ.φ.

Αι. Τα δάνεια της ανεξαρτησίας

- Κατά κοινή ομολογία υποκίνησαν τους δύο εμφύλιους το 1824. Οπως έλεγε ο Γκούρας, “χρυσού λαλούντος άπας άπρακτος λόγος”. 3 Επι πλέον ήταν προφανές ότι θα επικρατούσε εκείνο το κόμμα που θα έπαιρνε το δάνειο, καθʼόσον, “νόμος και ισχύς αι λίραι του δανείου”.

- Με την εξαγορά βουλευτών και στρατιωτικών διέφθειραν τον κοινοβουλευτισμό και τη διοίκηση. Οπως γράφει ο Παπατσώνης, “δια το μέσον του δανείου τούτου, εδιώρισαν εις όλας τας επαρχίας οπαδούς των υπαλλήλους”4.

Η πελατειακή διαχείριση των δανείων είχε στρέψει την αιχμή του δόρατος προς τη δύναμη της εποχής, τις οπλικές δυνάμεις, με τις μαζικές βαθμοδοσίες, το οικονομικό κόστος των οποίων κάλυπταν τα δάνεια. Οπως επισημάνθηκε “κατάντησε το έθνος να έχει υπέρ των 12.000 αξιωματικούς”, σε σύνολο οπλικών δυνάμεων 20.000 ανδρών5 .

Οι περισσότεροι καπετάνιοι εμφάνιζαν περισσότερους άνδρες για να επωφελούνται τους επιπλέον μισθούς. Έτσι ο Γκούμας έπαιρνε μισθούς για 12.000 άνδρες ενώ είχε μόνο 3.0006. Αυτήν την ευρεμισθία ο λαός την τιτλοποίησε με το σκωπτικό, “ο καπετάν ένας”, δηλαδή έπαιρνε πολλούς μισθούς για τους άνδρες του, ενώ είχε μόνον ένα, τον εαυτόν του. 7 Δεν είχαν απομείνει ούτε 20.000 λίρες για να σωθεί το Μεσολόγγι, όπως λέει ο Παπαρηγόπουλος. 8 Το “ταμείον κενόν”, όπως ενημέρωνε τη Βουλή η Επιτροπή Ταμείου. 9 Η κυβέρνηση έκτοτε επωνομάσθη ψωροκώσταινα” 10 .

Το 1825 η κυβέρνηση θα κηρύξει την πρώτη πτώχευση. Τον Απρίλιο του 1926, αναλαμβάνοντας η κυβέρνηση Α. Ζαΐμη, στο ταμείο υπήρχαν μόνο 16 γρόσια, ουτε μία λίρα! Καθαρή δανειακή πρόσοδος από μεν το πρώτο δάνειο των 800.000 λιρών, 36%.

Από το δεύτερο των 2 εκ. λιρών το 10,5%.

Α2 Οθωνική περίοδος

Το δάνειο των 60 εκ. γ.φ. του Όθωνα εγγυήθηκαν οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (στο εξής Μ.Δ.) κάθε μία το ένα τρίτο.

Η τρίτη δόση των 20 εκ. γ.φ. ουδέποτε καταβλήθηκε στην Ελλάδα.

Κατακρατήθηκε από τη δανειοδότρια τράπεζα για την εξυπηρέτηση του δανειου. Από τις υπόλοιπες δύο δόσεις, 40 εκ. γ.φ., το 56,8% κατακρατήθηκε στο εξωτερικό, το υπόλοιπο σπαταλήθηκε από την αντιβασιλεία και σε έξοδα του Βαυαρικού στρατού.11

Τέλος, το 1835, στο δημόσιο ταμείο υπήρχαν 1,8 εκ. δρχ. και απʼ αυτά έπρεπε να καλυφθούν τα ελλείμματα 1833-35 και η εξυπηρέτηση του δανείου, που ήταν 2,7 εκατ. δρχ.

Τελικά η καθαρή πρόσοδος, από το δάνειο, για την Ελλάδα ήταν 14,2%. Στο τέλος του 1859 η Ελλάδα έναντι του δανείου χρωστούσε υπερτριπλάσια των όσων λογιστικά είχε επωφεληθεί από το δάνειο, ενώ από το 1843 είχαμε τη δεύτερη χρεοκοπία.

Α3. Τρικουπική περίοδος

Κατά την περίοδο αυτή κυρίαρχος θα αναδυθεί ο έμπιστος των ανακτόρων Α. Συγγρός. Ηταν ο άνθρωπος που εξασφάλιζε στο Ελληνικό Δημόσιο δανειοδότες, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος. Ήταν ο άνθρωπος που από τη δανειακή πρόσοδο εκτελούσε δημόσια έργα (Ισθμός Κορίνθου, σιδηρόδρομοι Λαυρίου, Θεσσαλίας κλπ.). Ηταν ο υπερεργολάβος με ό,τι αυτό σημαίνει.

Από την άλλη πλευρά ο Χ. Τρικούπης θα αναδυθεί σε πρωταθλητή του εξωτερικού δανεισμού. Την περίοδο του ελληνικού βασιλείου 1832-1893 στον Τρικούπη χρεώνεται το 58,4% του εξωτερικού δανεισμού, με 450 εκ. γ.φ. Παρʼόλα αυτά το 1893 θα έχουμε την τρίτη χρεοκοπία.

Τον αιώνα αυτόν μέχρι το 1897, ο συνολικός δανεισμός έφθασε στα 770 εκ. γ.φ., από τα οποία “στο χέρι πήρε” 389 εκ. γ.φ. ή το 50,5%. Μέχρι το 1993 είχε αποσβέσει 472 εκ., δηλαδή το 120% των όσων δανειακά εισέπραξε και πάλι χρωστούσε 631,4 εκ., δηλαδή το 82% των όσων είχε δανεισθεί. Την ίδια χρονιά τα ετήσια έσοδα του ελληνικού κράτους ήταν 64 εκ. φ. δηλαδή μόλις το 10% του εξωτερικού δημόσιου χρέους.

Το 1898 η Ελλάδα θα τεθεί υπό τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και ταυτόχρονα θα της παραχωρηθεί δάνειο 150 εκ. φ.

Απʼ αυτό το 62% καταβλήθηκε ως αποζημίωση της Οθ. Αυτοκρατορίας (παραχώρηση Θεσσαλίας, πόλεμος 1897), 15% χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη των ελλειμμάτων, το 20% στο κυμαινόμενο χρέος και το 3% στα έξοδα έκδοσης.

Β. 1900-1945

Β1. 1902-1914

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την υποχώρηση του κρατικού.12 Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς.

Μέχρι το 1909 συνεχίζεται η ανεπάρκεια διαχείρισης των δημοσιονομικών. 13 Οι αθηναϊκές συντεχνίες με ψήφισμα τους τον Δεκέμβριο του 1908 διεκήρυτταν ότι δεν δέχονται πια νέους φόρους “προς συντήρηση εν τη αρχή του εκάστοτε κόμματος”14 , ενώ η εισαγγελία Θεσ/κης θα επέμβει για διασπάθιση του δημοσιου χρήματος κατά την εγκατάσταση των προσφύγων στη Μακεδονία15 .

Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φ. Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914. Η δανειακή πρόσοδος χρησιμοποιήθηκε

- Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων.

- Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και

- Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.

Με απλά λόγια τα νέα δάνεια ξεπλήρωναν τα παλιά.

Β2. 1915-1923

Η Ελλάδα του διχασμού εν μέσω του Αʼ ΠΠ. Στη συνέχεια θα βιώσει τη Μικρασιατική καταστροφή και να βρεθεί με τους πρόσφυγες απʼ αυτήν.

Η οικονομική πορεία διαρθρώνεται από τις μεγάλες, έκτακτες πολεμικές δαπάνες (περίπου 6,2 δισ. δρχ.). Είναι περίοδος έξαρσης του εσωτερικού δανεισμού και σχεδόν έλλειψης εξωτερικού.

Στον εξωτερικό δανεισμό υπάρχουν δύο μυστικά γερμανικά δάνεια, από 40 εκ. μάρκα έκαστο προς την κυβέρνηση Σκουλούδη το 1915 και 1916. Τα δάνεια κρατήθηκαν εντελώς μυστικά, ακόμα και από τη Βουλή και ουδαμού αναγραφόμενα. Η μυστικότητα αυτή θα αποτελέσει θέμα της ποινικής δικαιοσύνης το 1918. Στο ειδικό δικαστήριο ο Σκουλούδης θα υποστηρίξει ότι κρατήθηκε μυστικό για να μην εκλειφθεί ως ένδειξη γερμανοφιλίας.

Τέλος υπήρξε ένα μικρό δάνειο καναδικό 8 εκ. δολ. Επίσης και ένα για την εξαγορά, από τη Γαλλία, της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσ/κης-Κων/λης, την οποία είχε καταλάβει ο ελληνικός στρατός το 1913.

Β3. Μεσοπόλεμος 1924-1932

Με τη Μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός θα βρεθεί σε αμηχανία και σύγχυση. Από το 1924 μέχρι το 1928 ο κοινοβουλευτισμός θα βρεθεί σε οξύτατη κρίση, με 12 κυβερνήσεις, δηλαδή κάθε 4,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση και με αποκορύφωμα το παγκαλικό “Θόδωρος κερνά και Θόδωρος πίνει”. 16

Ο Βενιζέλος θα επιστρέψει και θα κερδίσει τις εκλογές του 1928, με 223 έδρες από τις 250. Εχει επιστρέψει συμβιβαστικός για να γεφυρώσει το χάσμα του διχασμού και είχε στόχο τον αστικό εκσυγχρονισμό. Η τετραετία του θα είναι περίοδος κοινοβουλευτικής ομαλότητας.

Τα επιτακτικότερα προβλήματα είναι το προσφυγικό και η σταθεροποίηση της δραχμής που η αξίας της είχε πέσει στο δέκατο πέμπτο της προπολεμικής. Η φορολογική επιβάρυνση παραμένει δυσβάστακτη. Σε σχέση με την προπολεμική έχει αυξηθεί κατά 37 φορές.

Από το 1924 μέχρι το 1930 εισέρρευσαν στην Ελλάδα 1,16 δισ. χρυσά φράγκα, εκ των οποίων το 78% ήταν δάνεια.17

Την περίοδο 1924-1931 συνομολογήθηκαν εννιά εξωτερικά δάνεια, συνολικά 992 εκ. φρ. ή 14,9 δισ. δρχ. 18 Τα δάνεια αυτά προήλθαν από την Αγγλία κατά 48%, τις ΗΠΑ κατά 31% και τα υπόλοιπα σε μονοψήφια ποσοστά από Βέλγιο, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αίγυπτο και Ιταλία.

Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των προσφύγων, την εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού, τη σταθεροποίηση της δραχμής και παραγωγικά.

Την ίδια περίοδο η εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού απορροφούσε το 29% των τακτικών εσόδων.

Συνολικά την περίοδο 1824-1932 είχαμε δανεισθεί από το εξωτερικό 2,2 δισ. χρ. φρ. Μέχρι το 1932 είχαμε αποσβέσει 2,38 δισ. χρ. φρ. δηλαδή 183 περισσότερα απʼ όσα είχαμε δανεισθεί και πάλι χρωστούμε 2 δισ. χρ. ερ.

Το 1932 είχαμε την τέταρτη πτώχευση.

Μέχρι το 1945 δεν θα υπάρξει νέος εξωτερικός δανεισμός ενώ θα παγώσει, λόγω παγκόσμιας κρίσης, η εξυπηρέτηση τωνπαλαιών.

Γ. 1946-1966 Ανασυγκρότηση και ανάπτυξη

Πρώτο μέλημα της χώρας η ανασυγκρότηση της από την κατοχική καταστροφή που είχε φθάσει 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946.

Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ο εμφύλιος και το τρίτο οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, οι μεγαλύτερες στη Δυτ. Ευρώπη 19 και που έφθαναν στο 27,5% των συνολικών εξόδων.

Τα προβλήματα μέχρι το 1952-53 θα τα αντιμετωπίσουν συνολικά 18 κυβερνήσεις που θα προχωρήσουν σε οκτώ υποτιμήσεις. Κατά μέσο όρο κάθε 5,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση και κάθε χρονιά και υποτίμηση.

Το δημ. χρέος (στο εξής Δ.Χ.) συντίθεται από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό. Το προπολεμικό, μέχρι το 1962 ήταν υπερτριπλάσιο του μεταπολεμικού. Στο προπολεμικό ΔΧ το 90% καταλάμβανε ο προπολεμικός εξωτερικός δανεισμός.

Την περίοδο 1962-67 οι ελληνικές κυβερνήσεις θα διακανονίσουν το 97% του προπολεμικού εξωτερικού Δ.Χ., το οποίο μαζί με τους τόκους ανερχόταν στα 6,41 δισ. δρχ.

Μέχρι το 1955 η Ελλάδα είχε συνάψει μόνο τρια εξωτερικά δάνεια, συνολικά 145 εκ. δολ. Στη συνέχεια θα συνάψει άλλα 28 εξωτερικά, συνολικά 406,4 εκ. δολ.

Ο μετακατοχικός δανεισμός προήλθε κατά 58,4% από τις ΗΠΑ, κατά 19% από τη Δυτ. Γερμανία και κατά 14,36% από την Αγγλία. Τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς.

Για την εξυπηρέτηση του μετακατοχικού εξωτερικού δανεισμού η Ελλάδα κατέβαλε το 128% της δανειακής προσόδου που λογιστικά είχε πάρει!

Δ. Δικτατορία, 1967-1974

Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει μικρή αύξηση.

Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δ.Χ. εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ., ενώ η αγγλική λίρα απουσίαζε.

Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.

Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσιων εργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο Δ.Χ. ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.

Ε. Μεταπολίτευση 1975-1981

Το προπολεμικό εξωτερικό Δ.Χ., λόγω του διακανονισμού 1962-67 βαίνει συνεχώς μειούμενο. Από το 4% του συνολικού Δ.Χ. το 1974 θα πέσει το 1981 στο 0,6%.

Ο μεταπολεμικός εξωτερικός, κατά μέσο όρο, στο 3,9% των τακτικών εσόδων.

Συνολικά έχουμε 24 εξωτερικά δάνεια. Τρια από την γαλλική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα απο διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες. Κυριαρχία του δολαρίου και απουσία της αγγλικής λίρας.

Η επιδείνωση του Δ.Χ. προέρχεται από την αύξηση του εσωτερικού δανεισμού.

Στ. 1981-1989

Μετά το 1974 ο δημόσιος τομέας διευρύνεται εντυπωσιακά.

Μεταξύ 1978-87 οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση -ΔΕΚΟ από 300.000 θα αυξηθούν σε 460.000. Μαζί δε με τις δημόσιες τράπεζες, προβληματικές και τις ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις θα φθάσουν τις 640.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.

Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δ.Χ. Το Δ.Χ. είχε αρχίσει να προσδιορίζει την ύπαρξη της οικονομίας και όχι την ανάπτυξή της.

Το διάστημα 1982-89, κατά μέσο όρο, η συνολική εξυπηρέτηση του Δ.Χ. κάλυψε το 33,61% των τακτικών εσόδων της ίδιας περιόδου. Μεταξύ το 1975-87 συνομολογήθηκαν 18,4 δισ. δολ. εξωτερικών δανείων, εκ των οποίων το 81% διετέθει για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Η προσφυγή στον εξωτερικό δανεισμό έγινε για έργα συγκοινωνιακής, αγροτικής και αστικής υποδομής. Ένα, το 1982, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Καλαμάτα το 1981 και ένα για την υποστήριξη του ισοζυγίου πληρωμών.

Προφανώς μετά το 1824 ο εξωτερικός δανεισμός είχε γίνει έσοδο τακτικό και έξοδο υπέρβαρο.

Ζ. 1974-2008

α. εξωτερικό Δ.Χ

1990 2.452,4 δισ. δρχ.

1993 5.236,8 δισ. δρχ.

2004 2.503 εκ. ευρώ

2008 1.632 εκ. ευρώ

β. Δ.Σ. ποσοστό του ΑΕΠ

1974 22,5% του ΑΕΠ

1981 31,2% του ΑΕΠ

1987 56,1% του ΑΕΠ

1990 80,7% του ΑΕΠ

1993 111,6% του ΑΕΠ

2004 108,5% του ΑΕΠ

2008 97,16% του ΑΕΠ

Πηγές Απολογισμοί ελληνικού κράτους

Στατιστικά Δελτία Τράπεζας της Ελλάδος

1. Την ίδια εποχή η Αγγλία είχε δανείσει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής 18,5 εκ. λίρες στερλίνες (λ.σ.), αλλά οι δανειολήπτες “πήραν στο χέρι” 11 εκ., δηλαδή το 60% των όσων χρεώθηκαν.

2. Την εποχή εκείνη 1 λ.σ.=25,01 γ.φ.

3. Καν. Δεληγιάννης, Απομνημονεύματα, Τ2, σ. 210

4. Π. Παπατσώνης, Απομνημονεύματα, σ. 79

5. Αμβρ. Φραντζής, Επιτομή της Ιστορίας…, Τ2, σ. 295 σημ. 1

Αρχεία Ελληνικής Επανάστασης, Τ4, σελ. 456 Prokes Osten, Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, Τ1, σελ. 439

6. Κ. Παπαρρηγόπουλος, σ. 167

Μακρυγιάννης, Απομνημονεύματ, σ. 181

7. Μιχ. Οικονόμου, Ιστορικά της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, Τ2, σ. 25 Σπηλιάδης, Απομνημονεύματα, Τ2, σ. 260 σημ. 1

8. Κ. Παπαρρηγόπουλος, σ. 171

9. Φωτάκος, Απομνημονεύματα, Τ2, σ. 293

Αρχεία Ελληνικής Επανάστασης, Τ4, σ. 244

Θ. Ρηγόπουλος, Απομνημονεύματα, σ. 41

Ι. Ορλάνδος, Ο Ορλάνδος απολογούμενος ενώπιον του κοινού, σ. 46

10. Θ. Ρηγόπουλος, ο.π., σ. 41

11. Γ. Κολοκοτρώνης, Απομνημονεύματα, χειρόγραφο Β., σ. 74

Θ. Ρηγόπουλος, σ. 168, Γ. Κρέμος, Νεοτάτη Γενική Ιστορία, σ. 1020-1021

Ανασ. Γούδας, Βίοι Παράλληλοι, Τ7, σ. 56

Ν. Βλάχος, Ιστορία της Ελλάδος, σ. 27-28

Α. Σκανδάμης, Η. Τριαντακονταετία της βασιλείας του Όθωνα, σ. 520

Σ. Μαρκεζίνης, Πολιτική Ιστορία της Νεοτέρας Ελλάδος, Τ2, σ. 42

12. Σπ. Κορώδης, Η εργατική πολιτική των ετών 1909-1918, σ. 14

Ξ. Ζολώτας, Η Ελλάδα στο στάδιο της εκβιομηχανήσεως, σ. 108

13. Λ. Κορομηλάς, Εισηγήσεις επί του προϋπολογισμού του 1912, Δελτίο Υπ. Οικονομικών 1912, σ. 283. 284.

Αθ. Ευταξίας, Ενώπιον του Οικονομικού Αδιεξόδου, σ. 51 Εφημ. Συζητήσεων Βουλής 12.12.1911, σ. 1363, 1364

14. Αρ. Θεοδωρίδης, Η Επανάστασις και το έργο αυτής σ. 132, 135, 137

Κ. Οικονόμου, Σκέψεις επί της καταστάσεως, σ. 7,48

Ν. Ζορμπάς, Απομνημονεύματα, σ. 17, 124-125

Θ. Πάγκαλος, Απομνημονεύματα, Τ1, σ. 92-93

Σ. Μελάς, Η Επανάστασις του 1909, σ. 201

Α. Ανδρεάδης, Έργα, Τ2, σ. 545

15. Αθ. Ευταξίας, Το οικονομικόν πρόβλημα και το εθνικόν μας μέλλον, σ. 46

Πρακτικά Β Βουλής 17.12.1914

16. Ι. Μεταξάς, Ημερολόγιο, Τ5, σ. 461 σημ. 1

Ν. Καστρινός, Αλ. Παπαναστασίου, σ. 153

17. Ηλιαδάκης, Δανεική Κοινωνικοποίηση (διδακτορικό), σ. 311

18. Ηλιαδάκης, ο.π., σ. 313-314

19. Νέα Οικονομία, Τ6, 1950

Γ. Καρτάλης, Εισηγητική έκθεση επί του προϋπολογισμού 1950-51, σ. 19-20

Χρ. Ευελπίδης, Εισηγητική 1952-53, σ. 4, 43

Σ. Λιναρδάτος, Από τον Εμφύλιο στην Χούντα, Τ2, σ. 57.

* Του Τάσου Μ. Ηλιαδάκη.
Ο Τάσος Μ. Ηλιαδάκης είναι μαθηματικός, πολιτειολόγος, Δρ. Κοινωνιολογίας, καθηγητής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Δημοσιεύθηκε στην εφημερία ΠΑΤΡΙΣ, 3/11/2009

Σώτερ σώσον ημάς (...αλλά και υμάς βεβαίως βεβαίως...)



Οι Μικροί Σωτήρες της Ελλάδας σε νέες περιπέτειες....

Όλοι τους καινοφανείς αστέρες,αλώβητοι από την εξουσία με ανατρεπτικό παρελθόν και λόγο...

Εσάς περιμέναμε ρε να φτιάξετε κόμμα, να μας σώσετε...


ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989, 1990, 1993, 1996 , 2000, 2004 ..
Υπουργός 3 φορές και Υφυπουργός μια φορά...
Πρόσφατα ανέλαβε "πρωτοβουλία" για τη σωτηρία του έθνους...
Τα μέτρα σοκ που πρότεινε
ΚΑΙ...Μια λαϊκή απάντηση ...





ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ (Τσοβόλας) το 1996 και βεβαίως μετά με το Πασοκ το 2004 και 2007...Δεν μας τίμησε με υπουργικό έργο...
Αν και τον παρακαλάνε να μην παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα (όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει μετά την ήττα στις περιφερειακές εκλογές)....αυτός αφού το σκέφθηκε για λίγο και αναφερόμενος σε παρορμητισμό της στιγμής αναίρεσε σήμερα την παραίτησή του....για να επανακάμψει ( ξανά σήμερα) με νέα παραίτηση
-μνημείο πολιτικής αξιοπιστίας... ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ...

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 1989,Δήμαρχος Αθήνας το 2002,τρεις φορές υφυπουργός και υπουργός αλλά και διάφορα άλλα αξιώματα...
Και από τις 21 Νοεμβρίου πρόεδρος νέου κόμματος με το όνομα ΔΗΣΥ !!

Ένας από τους λόγους που την πίεσαν πολύ να δημιουργήσει το νέο "κίνημα" είναι ότι μέσα απ'αυτό ...."Δίνουμε τη μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων...."

ΠΗΓΗ >> Τα στοιχεία περί βουλευτικών εδρών κλπ είναι από τη wikipedia

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;


Oμιλία του Ευρωβουλευτή Nigel Farage στις 24 Νοεμβρίου 2010 ,στο Ευρωκοινοβούλιο...




ΑΠΟ >> vasoula2908


.

Μυομοιχίδιον 2ον :Κομματόσιτα, παράσιτα, γυνανδρείκελα

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ


Διαμηνύουν
νάστατοι, συνάδελφοι πιστήμονες π τ ξωτερικό, φίλοι κα μή: – Γιατί ατοκτονετε; σες ο λληνες, μ’ ατ τ γενοκτονίας Μνημόνιο; Εχατε, πέρυσι, στ χέρια σας τ πόλυτο πυρηνικ πλο: τν χρεωκοπία! Γιατί δν τ χρησιμοποιήσατε; Γιατί σες δν κβιάσατε τν διεθν τοκογλυφία ντ ν σς δέσει χειροπόδαρα ατή; Ο πανάσχετοι κυβερντες σας δν ξεραν τι ο τοκογλυφοτραπεζίτες τρεμαν,ατοί, κι χι σες, γι να χρεωστάσιο πληρωμν τς λλάδας;

Ναί,
τσι εναι, δηλαδ χειρότερα… Τ κομματοπαράσιτα το δικομματισμο, πο μς κυβερνον, δ κα ειντε π τν Μεταπολίτευση το ’74, δν εναι πλς πανάσχετα. Εναι κα νδρείκελα νεπίξεστα. Στν δουλοπρέπειά τους κα τν συνοικιακή τους δειλία… Διότι, τόσο σωτρες! τσι! σα δισεκατομμύρια πομύζησαν μέχρι τώρα π τν φτωχολογιά μας, τ δίνουν, ς νδράποδα πειθήνια, στος διεθνες τοκογλύφους. Κα τ χρέος –γι τ παιδιά μας– μεγαλώνει μέρα τν μέρα.

Γιατί α
τ τ παράσιτα-κομματόσιτα το δικομματισμο δν πραξαν τ νομισματο-δημοσιονομικς ατονόητον; Δλα δή.

1ον.
μέσως, δηλαδή, πρν π δέκα χρόνια, ταν εδαν πς τ κηφηνδες μιζαδόρικό τους διόγκωνε τν «δανεισμ» π τος τοκογλύφους, πρεπε ν δημιουργήσουν να δικό μας, λληνικ «κυριαρχικ ταμεο» (sovereighn fund).

Πς; Συνενώνοντας τ Ταμεο Παρακαταθηκν κα Δανείων, τ Ταχυδρομικ Ταμιευτήριο (100% λληνικς διοκτησίας) κα τ ποσοστ το λληνικο Δημοσίου π τν θνικ Τράπεζα κα τν γροτικ Τράπεζα (50 κα νω τος κατό). τσι, πρς τ κε φυσικ ρο τν σφαλιστικν μας Ταμείων θ δινε – σχέτως τς πιβαλλομένης «πατάξεως τς διαφθορς» – τ δισεκατομμύρια, πο μς «δανείζουν» ο ξένοι κδοροσφαγες. Ο λληνες θ δάνειζαν στ λληνικ Δημόσιο, χωρς τοκογλυφικ πιτόκιο. πως κριβς κάνουν τόσα λλα κυριαρχικ κα χι νδραποδώδη κράτη στν κόσμο. Ναί, λληνικ Ταμεο κυριαρχίας (Fond souverain).

2ον.
Δήμευση! Δεκατέσσερα πόσα δισ. «ληξιπρόθεσμα» χρέη π τ γχώριο κεφαλαιοκρατικ ληταριό; Δήμευση!

3ον. Κομμισσάριοι το λληνικο Κράτους, στς «λληνικς» τραπεζικς ληστοσυμμορίες. Στν Μέκκα το καπιταλισμο, μπάμα γιατί τόλμησε ατ πο δν τολμ δ «σοσιαλιστής» μας Georgakis; Γι ν πάρξει ρευστ στν γορά;

4ον. Γιατί τ ξεφτέρια μας δν παιτον π τ νδρείκελο Τρισ τς ΕΚΤ ν γοράζει κα ν γγυται τ μόλογα το λληνικο Δημοσίου π’ εθείας κι χι μέσω τν λληνοξενικν «Τραπεζν»;

Κα
κάτι γι τν κυβερνσα παρασιτικ σχετίλα:

1ον.
κενος φν Σάχλας, πουργς π τν ξωτερικν Τεμενάδων, πο γραφε, τότε, πραγματείαν πρ το Να στ σχέδιο νάν –συνωδ τ Ναιναίκ Georgakis (τότε)–, γιατί δν πάει ν μάθει γράμματα; γι βλίτα, ς γνήσιος φν βλιτομάμας;

2ον.
νεπιξέστως ξεστος χθυέμπορος παριστάνει τν πουργ γι τν «λληνικ Πολιτισμό»!!! ρώτηση: παγορεύεται; πάντηση: Βεβαίως χι! Κάθε χθυέμπορος μπορε ν γίνεται πουργς περ τν λληνικν Πολιτισμόν. ς ξς: ν χει γράψει τέσσερεις χιλιάδες σελίδες γι τν λληνικ Πολιτισμ (σες κα τ χρόνια του) κα ν διαβάζει στ πρωτότυπο, παρακαλ, τν λιάδα, τν «κάθιστο μνο» κα τν δύσσεια το Καζαντζάκη. λλοις, θυρωρς στν μερικάνικη Πρεσβεία. Μπρούμυτα.






ΑΠΟ >>
hellenicrevenge

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More